MUČILI SU SE, A SADA SU KONAČNO SREĆNI: Dve porodice iz Obrenovca dobile krov nad glavom! (FOTO) (VIDEO)

Porodice Nedić i Teofilović ne sakrivaju zadovoljstvo povodom njihovog useljenja u nove kuće. Kažu da sada mogu da odahnu i da je ružan period iza njih

  • 0

Od danas porodice  Nedić i Teofilović iz Obrenovca mogu da odahnu jer su konačno dobili krov nad glavom posle prošlogodišnjih majskih poplava koje su uništile njihove domove. Humanitarna fondacija Novi Beograd, uz pomoć donatora kompanije "Hilti", prikupila je novac za izgradnju njihovih kuća. Vrednost donacije iznosi oko 32.ooo evra.

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i osnivač Fondacije, i Georgi Dimitrov, direktor kompanije "Hilti SMN" danas su, u prisustvu gradonačelnika Beograda Siniše Malog i Miroslava Čučkovića, predsednika opštine Obrenovac, predali ključeve porodicama Nedić i Teofilović.

Ana Teofilović dočekala je ispred vrata sve zvanice pogačom i poželela im dobrodošlicu.

- Do danas je 70 porodica dobilo nove domove ovde u Obrenovcu, radi se na još dvadesetak objekata. Ponosni smo što smo u manje od godinu dana uspeli da obnovimo sve predškolske ustanove i osnovne škole. Završili smo i projekat gimnazije i ostalo je da krenemo i u tu rekonstrukciju - rekao je Siniša Mali.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Zahvaljujemo se i svim donatorima koji su pomogli obnovu Obrenovca, kao i Aleksandru Šapiću i njegovoj Fondaciji koja je donirala sredstva za izgradnju ovih dveju kuća - dodao je Mali.

Aleksandar Šapić se posebno zahvalio kompaniji "Hilti" koja je donirala sredstva za izgradnju dveju kuća.

- Uspeli smo da prikupimo pristojna sredstva za obnovu ovih kuća. Ponosni smo i drago nam je što smo bili u situaciji da nekome pomognemo. To je poruka koju danas šaljemo iz Obrenovca, a na humanitarnu organizaciju Novi Beograd možete uvek računati. Otvorili smo poseban broj na koji su svi mogli da pošalju sms i doniraju novac - rekao je Šapić.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Mi smo prvenstveno hteli da darujemo ovim ljudima krov nad glavom. Zahvaljujemo i ljudima koji su radili na gradnji kuća i oni koji su donirali elektroinstalacije - dodao je predsednik opštine Novi Beograd.

- Bili smo u situaciji kada nismo znali ni gde ćemo, ni šta ćemo. Jednog dana stvorio se čovek u našem dvorištu i rekao da će da nam donira kuću. Ja sam tada bio najsrećniji čovek na svetu, suze su mi krenule. Hvala im svima - rekao je uzbuđeno Petar Teofilović.

Pre ulaska u kuću gradonačelnik Beograda poklonio je porodici Teofilović korpu sa voćem a domaćini su ga poslužili pogačom, kao i sve ostale goste.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Jedna kuća je površine 64 metara kvadratnih i u nju će se useliti šestočlana porodica, a nalazi se u ulici Braće Golubović. Druga kuća je površine 45 metara kvadratnih u ulici Nemanjinoj, i u nju će se useliti Ana i Petar Teofilović.

Ovom prilikom predsedniku opštine Miroslavu Čučkoviću predato je i 5.000 knjiga koje je Humanitarna fondacija Novi Beogra,d u saradnji sa firmom Štampa sistem "Moj kiosk", prikupila za školske biblioteke u poplavljenim područjima.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA