Građani blokirali saobraćaj u Nemanjinoj ulici zbog "švajcaraca" (FOTO)

Učesnici protesta, koji je u podne počeo ispred zgrade Narodne banke Srbije (NBS), zahtevaju od nadležnih državnih organa konverziju kredita u švajcarskim francima u evro kredite po paritetu koji je važio na dan isplate kredita, ravnopravan odnos u dijalogu sa NBS i poslovnim bankama kao i povraćaj nezakonito naplaćenog novca po osnovu povećanja kamata i raznih bankarskih provizija

  • 20

Nekoliko stotina građana okupljenih u udruženju bankarskih korisnika "Efektiva" blokiralo je saobraćaj u Nemanjinoj ulici ispred zgrade Vlade Srbije.

Foto Tanjug/ Oksana Toškić Foto Tanjug/ Oksana Toškić

Učesnici protesta, koji je u podne počeo ispred zgrade Narodne banke Srbije (NBS), zahtevaju od nadležnih državnih organa konverziju kredita u švajcarskim francima u evro kredite po paritetu koji je važio na dan isplate kredita, ravnopravan odnos u dijalogu sa NBS i poslovnim bankama kao i povraćaj nezakonito naplaćenog novca po osnovu povećanja kamata i raznih bankarskih provizija.

Foto Tanjug/ Oksana Toškić Foto Tanjug/ Oksana Toškić

Građani koji su tokom 2007. i 2008. godine uzimali kredite u švajcarskim francima nose transparente na kojima piše "banka ili banda" "pirateus banda" "tužba za priču, prenesi dalje" "pireus ili kradadeus".

Foto Tanjug/ Oksana Toškić Foto Tanjug/ Oksana Toškić

Tokom šetnje od zgrade NBS do zgrade Vlade Srbije učesnici su uzvikivali "lopovi, lopovi" i "cico veštice".

Foto Tanjug/ Oksana Toškić Foto Tanjug/ Oksana Toškić

Skup obezbeđuje policija.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    28. mart 2015 | 15:49

    Ja ovo stvarno ne razumem!!! Pa niko ih nije terao da uzimaju kredite u Svajcarcima!!! Najlakse je sad kriviti drzavu i banke,stvarno gluposti.A da je nekim slucajem franak pao za 20 i vise dinara, bas me interesuje da li bi se ovako skupljali da vrate banci visak para!!??? Ne bi, sigurno.Stvarno smo cudan narod!!!

  • vladana

    28. mart 2015 | 17:44

    niko nas nije terao na kredit ali smo hteli da obezbedimo deci buducnost pre toga smo bili podstanari 12 godina.Don tvoj komentar mi govori da si sve u zivotu dobio na gotovo.Samo da ti kazem jos i to da je u tom momentu bilo najpovoljnije uzeti kredit u svajcarcima.Mi kredit placamo od 2008 i nastavicemo i dalje ali mi je krivo sto nemate razumevanja za taj narod sto je zeleo samp da stvori neki krov nad glavom za sebe i svoju decu.

  • Nemanja

    28. mart 2015 | 17:26

    Podrska!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA