Pogledajte kako se skidaju grafiti na Kalemegdanu (FOTO)

Akcija uklanjanja grafita trajaće do kraja meseca, a u maju je najavljeno uređenje grada

  • 2

Gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković i direktor JP „Beogradska tvrđava” Petar Andrijašević učestvovali su danas u akciji skidanja grafita na Kalemegdanu.

Tijana Maljković je rekla da je u velikoj akciji prolećnog čišćenja grada do sada učestvovalo 1.000 volontera.

- Danas pomažemo u uklanjanju grafita koje su pojedinci iscrtali na jednom delu Kalemegdana. Delovi grada gde će moći da se oslikavaju murali biće posebno određeni, i tu će moći pojedinci umetnički da se iskažu, jer ne bi trebalo da uništavamo spomenike kulture koji su važni za grad. Ova akcija će trajati do kraja meseca, a u maju sledi uređenje grada – istakla je ona i pozvala volontere i društveno odgovorne kompanije da se priključe akciji i daju ideje šta bi voleli da se promeni u gradu.

Andrijašević je izrazio nadu da će ova akcija uticati na svest građana da kada vide očišćene spomenike i fasade neće više pisati po njima.

- Beogradska tvrđava ima dvadesetčetvoročasovno obezbeđenje, ali ovo je prostor od gotovo 60 hektara, tako da je teško pokriti svaki kvadratni metar. U planu je da postavimo video nadzor i time bi, nadam se, sprečili da do ovoga dođe – naglasio je Andrijašević.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

U okviru velike prolećne akcije čišćenja Beograda do sada su uklonjeni grafiti na površini od oko 7.000 kvadratnih metara.

( Telegraf. rs / Izvor: Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lulu

    28. april 2015 | 13:52

    Шта вреди кад је Београд постао Паланка !

  • Ja

    28. april 2015 | 16:07

    A gde da pogledamo, ja mislio da ima snimak. Dobra ova na slici sto cisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA