Pančevci, evo kako da se rešite stršljenova!

U Pančevu su uznemireni zbog velikog broja stršljenova, posebno što tamo gde ih ima često dovode svoju decu. Evo predloga za sve one koji imaju problema s ovim opasnim insektima

  • 8

Pančevo je ovih dana pred najezdom stršljenova, koji se u rojevima nalaze na nekoliko mesta u gradu, a posebno je opasan onaj u centru grada pored dečjeg igrališta.

PANIKA U PANČEVU: Leglo stršljenova teroriše ceo grad i sve ih je više! (VIDEO)

Evo nekoliko predloga kako se možete rešiti ovih opasnih insekata.

Printskrin: Youtube/Apatinac Jelenko, Foto: Foter/Flickr/Roberto Verzo Printskrin: Youtube/Apatinac Jelenko, Foto: Foter/Flickr/Roberto Verzo

Tokom noći sve politi desetoprocentnim sisteminom i pokriti najlonom i tkaninom, a letačima pržiti krila plamenom i tući ih metlama.

Roj stršljena izujedao staricu u Kuršumliji!

Takođe, ukoliko želite da se rešite stršljenova trebalo bi da obučete pčelarsko odelo i da se dobro zaštitite kako vas ne bi ujeli i obavezno iih politi prerađenim uljem ili benzinom.

Neki, pak, preporučuju da u flašu sipate pivo i sirće i da je ostavite, a stršljenovi će dolaziti do flaše i čim u nju upadnu oni uginu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicha.

    22. maj 2015 | 22:49

    Sa stršljenovima može bizivelikih problema s obzirom na to da se pojaljuje nova azijska vrsta na našim prostorima.Predlažem Pančevcima i drugima,da se obezbedi dovoljan br.medicinskih ekipa na terenu s dovoljno inekcija seruma.U stambenim prostorijama preventivno zadimljavati sušenom kravlom balegom,ne sa farme,dimom od korena belog omana a s njegovim alkoholnim rastvorom mazati i telo,odbija ikomarce.Još je bolji repelent biljka buvač koja raste na primorju.Od njega se prave svi repelenti i preparati za uništavanje i biljnih i ostalih vaši i ljudskih i životinjskih.Nije toksičan za ljude i životinje,sadrži piretrine.može se zadimljavati ili nanositi na kožu.Stršljeni umiru već na42,5 celzijusa.Ipak možete kontaktirati mog školskog druga pančevca Denčan Dragana-čarlija,vašeg sugrađania.Dobar je i hemičar i stručnjak za mnogo ozbiljnij stvari,zajedno smo studirali.Pera.

  • Kolega

    22. maj 2015 | 17:31

    Zovite mene i ja isprskam gnezda i pobijem sve strsljenove

  • Chicha.

    22. maj 2015 | 22:08

    Da dopunim,ako smem.kada se ukaže prilika smrzavajte ih u letu i tamo gde su dostupni ugljen gioksidom iz vatrogasnih aparata.Ono što se zagadi sisteminom i jačim insekticidima dekontaminirajte pet postotnim rastvorom praškastog hlornog preparata u vodi.ne boraviti tu sledećih osam sati.Dobri su i preparati na bazi cijanida,koji je dostupan u poljoprivrednim apotekama.ima ih i u fotografskim hemikalijama.Problem je rešiv.To mi je fah,hoču da pomognem,nadoknadu ne tražim osim da mi se obezbedi alat i hemija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA