SVE ZA BEOGRAĐANE: Pošte Srbije i Grad Beograd potpisali Protokol o saradnji

- Elementi ovog protokola odnose se prevashodno na razvoj i širenje mreže pošta na teritoriji Grada Beograda, ali i na nama posebno značajnu elektronsku upravu, koja je jedan od prioriteta gradske administracije - izjavio je gradonačelnik Beograda

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor JP "Pošta Srbije" Milan Krkobabić, danas su potpisali Protokol o saradnji, koji će omogućiti pružanje brže i kvalitetnije usluge građanima Beograda, a takođe i doprineti unapređivanju informaciono-komunikacionih tehnologija.

Pošta za tri meseca zaradila 8 miliona evra i smanjuje broj menadžera na 30-ak

- Elementi ovog protokola odnose se prevashodno na razvoj i širenje mreže pošta na teritoriji Grada Beograda, ali i na nama posebno značajnu elektronsku upravu, koja je jedan od prioriteta gradske administracije. S obzirom na to da Pošta Srbije već ima kapacitete, sisteme i ideje, u zajedničkoj saradnji želimo da ih iskoristimo kako bi unapredili koncept javne uprave i kako bi našim građanima ponudili bolju uslugu - rekao je gradonačelnik.

Krkobabić je istakao da je potpisivanje ovog protokola nešto što je trebalo ranije da se dogodi.

Foto: Pošte Srbije Foto: Pošte Srbije

- Naredne nedelje Pošta Srbije, koja je više od javnog preduzeća, koja je stub države, obeležava 175 godina postojanja i drago mi je da na ovaj veliki jubilej potpisujemo Protokol o saradnji sa Gradom Beogradom. To će doprineti da Grad efikasno i ekspeditivno funkcioniše u administrativnoj sferi, što će Beograđanima omogućiti kvalitetnije usluge uz maksimalno smanjenje troškova i vremena. To je put saradnje Pošte Srbije i Grada i dokaz da uspešni mogu biti još uspešniji - naglasio je Krkobabić, ukazavši i na činjenicu da je Pošta Srbije tržišno orijentisano preduzeće i da je samo u prva tri meseca ostvarilo neto dobit od osam miliona evra, što je rekordan rezultat.

Ovim protokolom se utvrđuju i polazni principi za širenje jedinica poštanske mreža na teritoriji grada, pružanje pismonosnih, poštansko-logističkih, ekspres, poštansko-finansijskih, IT i usluga elektronskih komunikacija, kao i usluga hibridne pošte i eksploatacije kapaciteta poštansko-logističkih usluga u novom Regionalnom poštansko-logističkom centru "Beograd".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA