VRAČAR OSTAO BEZ PREDSEDNIKA OPŠTINE: Kuzmanović podneo ostavku! (VIDEO)

- Po zakonu nisam bio obavezan da podnesem ostavku, ali ja se 25 godina zalažem za vladavinu prava i izgradnju nezavisnih institucija i smatram da je moja moralna obaveza da tako postupim da moje poštenje ne bi bilo pod sumnjom - naveo je Kuzmanović

  • 2

Predsednik Opštine Vračar Branimir Kuzmanović potvrdio je Tanjugu da je podneo ostavku na tu funkciju, kako je prethodno objavljeno na Tviter profilu Opštine.

Kuzmanović je to učinio pošto je Agencija za borbu protiv korupcije dala preporuku za razrešenje Kuzmanovića, jer je njegova majka upravitelj jedne državne fondacije za talente, kojoj je dodeljen novac građana Vračara.

- Ostavka je moja moralna obaveza pred građanima i građankama i podrška nezavisnim telima. Krajnje mirno podnosim ostavku, bez obzira što osećam nepravdu -navedeno je na Tviter profilu te opštine.

Kuzmanović je Tanjugu rekao da je podneo ostavku na mesto predsednika Opštine bez obzira na to što je dobio punu podršku odbornika da ostane na toj funkciji. - Po zakonu nisam bio obavezan da podnesem ostavku, ali ja se 25 godina zalažem za vladavinu prava i izgradnju nezavisnih institucija i smatram da je moja moralna obaveza da tako postupim da moje poštenje ne bi bilo pod sumnjom - naveo je Kuzmanović.

On se zahvalio svima u opštinskoj upravi sa kojima je radio na doprinosu uspehu opštine Vračar.

Kandidat za novog predsednika je, kako je navedeno, dosadašnja zamenica predsednika Tijana Blagojević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA