Radivoje Korać dobio svoj Ćošak

Odbornici su takođe odlučili da se prostor na uglu ulica Maksima Gorkog i Njegoševe na Vračaru zove Plato Soje Jovanović, a da ulica u novobeogradskom Bloku 72, ponese ime Mileve Marić Ajnštajn

  • 0

Plato između Knez Mihailove ulice, Trga Republike i Obilićevog venaca zvaće se ubuduće Ćošak Radivoja Koraća, po imenu našeg rano preminulog košarkaša, odlučili su danas odbornici Skupštine Beograda.

Odbornici su takođe odlučili da se prostor na uglu ulica Maksima Gorkog i Njegoševe na Vračaru zove Plato Soje Jovanović, a deo Keja oslobođena u Zemunu Plato Raše Livade. Na sednici je usvojen i predlog Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica, da ulica u novobeogradskom Bloku 72, od Savskog nasipa do kuća u Vinogradskoj ulici prema Surčinu, ponese ime Mileve Marić Ajnštajn.

Usvojena je i odluka o dopuni odluke o uređivanju i održavanju grobalja, koja podrazumeva uređenje dela Novog groblja, "Ruskog nekropola". Na predlog Gradskog veća, odbornici su usvojili odluku o osnivanju osnovne škole "Milena Pavlović Barili", u naselju Višnjička banja, koja će biti 166. osnovna škola u gradu.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA