NAJGLAMUROZNIJI SVETSKI SAJT: Beograd je bolji od Berlina, ne znate šta propuštate!

- U poslednje vreme Beograd je postao poznat i po noćnom životu koji može da parira Berlinu i Barseloni, dok je istovremeno zadržao određenu dozu balkanskog šmeka - napisao je sajt "Highsnobiety.com" za Beograd

  • 7

Jedan od najglamuroznijih sajtova na svetu, "Highsnobiety.com", objavio je vest o mestima širom planete koje ove godine prosto morate da posetite. Na toj listi se, između ostalih, našao i naš Beograd.

BOLJE DA ŽIVIM U PODRUMU U CENTRU NEGO U VILI NA PERIFERIJI: Da li se slažete s ovom urbanom Beograđankom?

Evo šta "Highsnobiety.com" kaže o našem glavnom gradu.

"Beograd je istrajna betonska džungla koja leži na dve velike reke. Šarena prošlost ovog grada, od Otomanskog carstva, austrougarske imperije i NATO bombardovanja 1999. godine, ocrtala se na njegovim ulicama.

Da budemo iskreni, Beograd nije grad koji bi mnogi nazvali lepim. Arhitektura 18. veka i arhitektnoski eksperimenti za vreme velike Jugoslavije ne slažu se baš najbolje i prkose jedna drugoj.

Međutim, uprkos turbulentnoj istoriji ovaj grad se sada polako "diže iz prašine".

Delovi grada poput Savamale u sebi skrivaju eklektična kulturna mesta među kojima su između ostalih KC Grad i Mikser House. Svaki od njih je bar, klub, galerija i kafe u jednom.

Foto: flickr/klaasjanb Foto: flickr/klaasjanb

Po mišljenju brojnih turista, mesta koja obavezno morate da posetite u beogradu su Kalemegdan, ogromna tvrđava koja sa brda nadgleda čitav grad, Knez Mihajlova ulica, ali i trg Slavija, Hotel Moskva, terazijska fontana.

U poslednje vreme Beograd je postao poznat i po noćnom životu koji može da parira Berlinu i Barseloni, dok je istovremeno zadržao određenu dozu balkanskog šmeka. Splavovi dominiraju noćnim životom tokom leta. Blaywatch i Freestyler su među najpopularnijim, ali postoji još i dosta manjih.

Foto: Foter/Flickr/marko8904 Foto: Foter/Flickr/marko8904

Takođe, ukoliko volite pivo, onda Beograd trebate da posetite tokom avgusta kada se u tom gradu održava poznati Bir fest."

Na listi gradova koje morate posetite sajta "Highsnobiety.com", pored Beograda našli su se još i: Taipei, Hamburg, Napulj, Krakov, Geteborg, Esauira i Plzenj,

(Telegraf.rs / Izvor: highsnobiety.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    3. jul 2015 | 23:04

    Jos da imamo vlast kao u Berlinu

  • Nord

    4. jul 2015 | 00:26

    Blago ljudima koji nisu nos promolili dalje od ex-jugoslavije pa zive u zabludi da je Bg cudo od grada...nocni provod a nema nijedan klub podijum za igru...katastrofa od provoda...izadjite po klubovima u Svedskoj npr.

  • Ma

    4. jul 2015 | 00:27

    ..Bg je samo bolji od okolnih bivskih ju drzava,a sa ostalima po evropi ne moze da se poredi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA