NOĆNA MORA ZA STUDENTE: Kod ove profesorke samo dvoje godišnje položi ispit! Evo šta ona kaže na to (FOTO)

- Ona nam pravi pakao od života, ne može joj niko ništa - izjavili su studenti

  • 52

Profesorka Mirjana Kresović, koja predaje predmet agrohemija na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, godinama je strah i trepet među studentima. Prema njihovim svedočenjima, prolaznost na njenom ispitu je poslovično niska, a studiranje se kod mnogih produži i za nekoliko godina, ako im ovaj predmet ostane za kraj.

- Ona nam pravi pakao od života, ne može joj niko ništa - ovako priču počinju studenti koji su se javili, kako prenosi "24sata".

Svake godine po generaciji položi dvoje. Desetine studenata se zaglavilo baš na njenom ispitu i vuče se godinama. Išli su da se žale, da traže drugog profesora, ali su uvek dobijali isti odgovor - ne postoji drugi profesor.

-Nije najveći problem što je gradivo iz agrohemije teško, nego što ona, na primer, ima običaj da nam postavlja pitanja iz drugih predmeta, tako da čak i ako znaš sve iz onog koji polažeš, može da te obori ako ne znaš nešto što se uči na ranijim godinama. Ja sam do sad pao šest puta, a verujem da sam znao za prolaz - očajan je student Poljoprivrednog B. L.

Foto: agrif.bg.ac.rs Foto: agrif.bg.ac.rs

Mirjana Kresović da prokomentarisala na izjave studenata krajnje neljubazno, i povišenim tonom...

- Ja Vama da pravim članak neću i da se preko novinara prepirem sa studentima. Ko ste vi da meni postavite takvo pitanje? Ja sam odgovorna svojoj upravi, a ne vama. Našli ste dva-tri studenta, pa sada hoćete da vam ja pišem članak - sasula nam je u slušalicu prof. dr Kresović.

Priču studenata su, međutim, potvrdile i njene kolege, profesori Poljoprivrednog fakulteta. Kako su rekli, kriterijumi ove profesorke jesu strogi, a prohodnost na ispitima je slaba. Kao razlog su naveli to što se profesorka "drži strare škole i ne može da se uklopi u bolonjski princip".

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

S druge strane, od uprave Poljoprivrednog fakulteta nisu uspeli da se dobiju podaci o prolaznosti na ispitu iz agrohemije. Prvo su rekli da su statistike prosleđene Univerzitetu, da ih oni "više nemaju, a nisu ni ovlašćeni da ih objavljuju", objasnio je prodekan za nastavu prof. dr Dušan Radivojević.

Nakon njegovog odgovora, traženo je pojašnjenje od Rektorata BU (Univerzitet u Beogradu), ali su oni uputili nazad na Poljoprivredni fakultet.

Iako su u ovoj obrazovnoj ustanovi prvo tvrdili da tražene podatke nemaju, posle drugog pokušaja se ispostavilo da to ipak nije tačno.

Foto: Profimedia/Corbis

- Nemamo odobrenje da vam damo te informacije - rečeno je u studentskoj službi, nakon čega su zamolili da se sačeka 24 sata kako bi se oni dogovorili da li će ih proslediti.

- Ne možete dobiti statistiku o prolaznosti na ispitima profesorke Kresović - bio je njihov konačni odgovor.

(Telegraf.rs / 24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mic

    15. jul 2015 | 12:59

    Kakav ste Vi to profesor koji maltretira i očigledno mrzi studente? Trebala bi neka komisija da preispita ovu profesorku.

  • Profesor Biologije

    15. jul 2015 | 12:44

    Ne valja joj posao.Studenti neka se žale pismeno dekanu i rektoru i neka se oformi komisija koja će ispitati prolaznost na njenim ispitima. AKO JE ONA ISPOD 30 % nekase kazni novčano 50 % od plate 6 meseci

  • Tesla

    15. jul 2015 | 12:59

    Na svakom faksu ima makar jedan takav prof. Evo, pravni u NS, na primer, predmet - upravno pravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA