Evo gde lopovi najčešće kradu automobile u Beogradu

Isto koliko krađa automobila može da iznervira vozače isto tako i nestanak pojedinih delova na četvorotočkašu, naročito ako se to ponavlja iz nedelje u nedelju

  • 3

U Beogradu, lopovi u proseku svakodnevno ukradu tri automobila, a među njima se nalaze i vremešni ''jugo'', ''golf 2'' i ''opel kadet''. Kad ne kradu četvorotočkaše, oni im skidaju retrovizore, farove, ratkapne, antene ili vade gorivo. Zbog toga su najozloglašeniji parkinzi kod Sava centra ili ispod Mostarske petlje.

EVO KAKO VAM KRADU AUTOMOBILE: Šef policije otkrio tajne velikih lopova u Beogradu! ( I deo)

Iskustvo Vojislava T. sa Konjarnika pokazuje da vlasnici starijih četvorotočkaša nisu spokojni. Njemu su lopovi u roku od mesec dana čak dva puta ukrali ''ladu rivu'' staru 12 godina. U policiji ističu da za krađe starijih vozila lopovi koriste lomač ili šrafciger i samo spoje žice.

- To rade iz tri razloga. Ili iz obesti da bi se samo prevezli od tačke A do tačke B dok ima goriva li da bi to vozilo iskoristili za neko drugo razbojništvo, odnosno da bi automobil rasparčali i prodali ga u delove. U 70 odsto slučajeva nalazimo ''opel kadete'' dok se 50 do 60 odsto ukradenih ''golfova'' takođe mogu naći u gradu - objašnjava Boško Sekulović iz Odseka za suzbijanje krađa na motornim vozilima.

Isto koliko krađa automobila može da iznervira vozače isto tako i nestanak pojedinih delova na četvorotočkašu, naročito ako se to ponavlja iz nedelje u nedelju.

Foto: Sxc.hu/alicja_M Foto: Sxc.hu/alicja_M

- Svakodnevno se parkiram na javnom parkingu kod Sava centra i tu se krađe dešavaju i usred bela dana. Tako su kolegama tokom radnog vremena odnosili retrovizore, stakla, farove, ratkapne, antene, a meni su već dva puta ukrali farove. Poslednji put prošle nedelje - rekao je Marko Držajić.

Prošle nedelje sličan problem imali su i vozači koji su automobile ostavili na parkingu ispod Mostarske petlje.

- Više od 20 vozila ostalo je bez goriva u rezervoaru. Meni su ukrali i onaj čep koji košta 1.500 dinara - požalio se jedan od vozača.

Nemoguće je obezbediti svaki parking u gradu.

- To su takozvane zadesne krađe, a takvi kradljivci tretiraju se po zakonu kao džeparoši. Oni gde se zadese tu kradu. Nemamo toliko policajaca da budu u svakom trenutku na svakom parkingu u gradu. I kad uhvatimo takve kradljivce, oni zbog fiktivnih adresa praktično ostaju na slobodi - kaže Sekulović.

(Telegraf.rs / Izvor: 24.sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ddare

    4. avgust 2015 | 17:57

    Xаxа па ја неверујем...обије 10 аутомобила а они га терете као да је укро 500 динара неком из џепа...одселићу се у зимбабве живота ми...

  • ZS

    4. avgust 2015 | 15:29

    Dokle god je ovako blag zakon dotle ce biti I krada.

  • Sasha

    19. oktobar 2015 | 15:37

    U Gruziji za bilo kakvu kradju na tudjem vozilu,dobijes odmah 10god zatvora. Niko ne zakljucava kola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA