POČELO SREĐIVANJE PRIGRADSKIH OPŠTINA: Asfaltira se ulica u barajevskom selu (FOTO)

Gradski menadžer je podsetio da će građani prigradskih opština od 1. oktobra plaćati za 40 odsto nižu cenu javnog prevoza koja je, kako je rekao, ''bila bezobrazno visoka''

  • 2

U barajevskom selu Veliki Borak danas su počeli radovi u 400 metara dugoj ulici Kostadina Bogdanovića, koji bi trebalo da budu gotovi 9. septembra, a za koje je grad izdvojio 6,7 miliona dinara.

BEOGRAD SE SVE BRŽE GRADI: Od 1. marta do 31. jula u Beogradu izdate 382 građevinske dozvole

Gradski menadzer Goran Vesić je, po obilasku radova, istakao da će grad ove godine u uređenje ulica u Barajevu uložiti više od 33 miliona dinara, dok je prošle godine izdvojio 10 miliona dinara.

- To pokazuje da grad brine o prigradskim opštinama, a Barajevo je jedna od njih o kojoj se u prethodnom periodu vodilo najmanje računa. Za grad ne postoje građani prvog i drugog reda - poručio je Vesić.

On je podsetio da je ove godine pokrenut projekat za izgradnju primarnih i sekundarnih vodova za pet barajevskih sela, a da se javna nabavka očekuje ovih dana.

Foto: BEO Info Foto: BEO Info

Kako je naveo, sela Lisović i Beljina će do kraja godine biti priključena na vodovod, dok će preostala sela sekundarnu mrezu dobiti do 2018. godine.

Gradski menadžer je podsetio da će građani prigradskih opština od 1. oktobra plaćati za 40 odsto nižu cenu javnog prevoza koja je, kako je rekao, ''bila bezobrazno visoka''.

On je napomenuo da su svi putevi u opštini Barajevo urađeni na predlog opštinskog odbora Srpske napredne strane.

Foto: BEO Info Foto: BEO Info

Vesić je primetio da je dolazeći u Veliki Borak prošao veoma lošim putem.

- To je regionalni put. Sramota me je kako izgleda, ali on nije u nadleznosti grada. To su stvari koje moramo da rešavamo da svi građani imaju puteve, vodu i kanalizaciju - rekao je Vesić.

On je poručio da za prigradske opštine dolaze bolji dani, da će grad o njima voditi računa kao o centru grada, kao i da će grad više investirati u Barajevo.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da je grad u postupku preuzimanja 93 kilometra puteva prvog i drugog reda u svoju nadležnost i da se nada da će dobiti apsolutnu slobodu da upravlja mrežom državnih putva na svojoj teritoriji.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borka Lazić

    21. avgust 2015 | 22:55

    Lepa vest da se nešto radi u prigradskim opštinama , pa stoga pozivam nadležne organe da vide kako izgledaju ulice u Mladenovcu -naselje Selters banja . Ulica Pere Nikolića(nema ni kanalizacije ni asfaltnog puta , iako svi stanari imaju gradjevinski plan i dozvolu i plaćaju porez preko 25 godina ) , ulica Kajmakčalanska (nije asfaltirana ) ... Srdačan pozdrav u nadi da će ovo neko bar pročitati.

  • Milka

    21. avgust 2015 | 19:01

    Beograd i okolina se grade ?a vojvodina nista becej je katastrofalan i okolina da putevima? Stradaju auta gume amortizeri to je sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA