JATO PAUNOVA TERORIŠE GROCKU! Ovo je najneverovatnija priča iz Srbije koju ste ikad pročitali! (FOTO) (VIDEO)

"U početku su se samo čuli iz daljine, jer ispuštaju neprijatne i glasne zvuke, a onda smo počeli da ih viđamo. Prvo su bili atrakcija za naše unuke, ali ubrzo više nikome nisu bili simpatični"

  • 10

Da su paunovi dopadljivi samo na oko, najbolje  bi vam objasnili stanovnici Grocke kojima ove ptice svakodnevno uništavaju bašte, povrtnjake, terase i miran san.

GALEBOVI "OKUPIRALI" BEOGRAD: Nećete verovati koliko ih ima!

Ako vas put nanese u ovu beogradsku opštinu, nedaleko od njenog centra, tamo gde se jedna za drugom nižu vikendice u kojima i preko nedelje žive mnoge porodice, ne treba da vas začudi ako naletite na nekog pauna. Ili jato njih.

Zaslužan za ovo iskustvo koje smo i mi imali je još uvek anonimni Gročanin koji se bavi uzgojem paunova, prepelica, misirki... najverovatnije zbog njihove dalje preprodaje, ali uz to krajnje nezainteresovan da ih drži u granicama svog domaćinstva, kako tvrde njegove komšije.

Ne preterano pametne ptice koje gaji nonšalantni ljubitelj pernatih stvorenja (ali i novca koji zarađuje od njih) ovo su shvatile kao nedvosmislenu dozvolu da ordiniraju po Grockoj, uništavajući po komšijskim dvorištima sve pred sobom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- U početku su se samo čule iz daljine, jer ispuštaju neprijatne i glasne zvuke, a onda smo počeli da ih viđamo. U početku su bili atrakcija za naše unuke kad nam dođu u posetu, ali ubrzo više nikome nisu bili simpatični. Ne znam da li inače imaju svoj kavez, ali znam da se slobodno šetaju okolo, pa tako u svojoj bašti redovno zatičem potpuno oštećeno povrće.

Komšinici su upropastili svo cveće, a kada se požalila njihovom vlasniku rekao joj je "ubijte ih" - jer zna da niko od nas to ne bi uradio - priča B. M. (75) koja napominje da ovo nekome možda zvuči kao anegdota, ali da njoj i ostalim "žrtvama" ovih ptica to nije ni najmanje smešno jer ulažu veliki trud u to da bi imali svoje povrće, koje uzgred budi rečeno, nigde u blizini ne mogu ni da kupe.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Verujem da se niko ne bi osećao prijatno da non-stop zaliva, okopava i održava baštu, posebno što smo svi mahom stariji ljudi, a da onda kada kroči ujutru u nju ne zatekne nijedan paradajz, papriku ili nešto sedmo - pomalo besno komentariše ova baka.

AKO UBIJETE OVU PTICU U SRBIJI, IDETE U ZATVOR 3 GODINE: A evo i zašto! (FOTO)

Da nisu samo loše pevačice, ove ptice pokazale su i na mnogim terasama obližnjih vikendica po kojima iza sebe ostavljaju velike količine izmeta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ranije ih je bilo svega par, a sad ih ima 15-20. Kada se razlete na sve strane, u stanju su da naprave štetu kao čopor mnogo većih životinja, mada ni oni baš nisu sićušni. Niko od nas se ne druži s tim gospodinom, niti želi da ulazi u konflikt s njim, utoliko pre što smo više puta bezuspešno pokušali da rešimo taj problem. Ptice nisu krive i ne bih nikad mogla da ih povredim, ali bih jako volela da ih nekako obuzda, odnosno zatvori - iskrena je J. J. (45) koja kaže da je jedini pošteđen komšija koji je na paunove pucao iz vazdušne puške, od kada više ne navraćaju kod njega.

NEVEROVATNE CIFRE: U Beogradu ima 350.000 kokošaka i 19.000 ovaca!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ostali Gročani koji bi radije da gledaju paunove samo na TV-u voleli bi i da ova situacija može da se reši na neki drugi način, koji ne podrazumeva oružje, a šta bi voleo njihov vlasnik - osim da nastavi da svoje ljubimce hrani tuđom hranom - nismo uspeli da saznamo, budući da je u momentu naše potrage za ozloglašenim paunovima iz Grocke i on bio nekome u poseti - nadamo se pozvan.

Pogledajte snimak paunova iz Grocke:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Jovana Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.S

    25. avgust 2015 | 18:59

    Moji baba i deda imaju paunove ( 2 velika i 3-4 mala) i prave su stetocine,pojedu sve u basti od paradajza pa do luka ne biraju,a jagode cekaju da pocrvene i onda ih pojedu!Istina je da su veoma lepe zivotinje ali su prave stetocine.

  • ČIČA

    25. avgust 2015 | 20:15

    Šta je problem,lovi i pravi guliš pileći,kobasice pileće,džigerice i želuce na skari itd. Igazdu na skaru.Od perja napravite predivne jastuke ijorgane.

  • Grocka Pfc

    25. avgust 2015 | 18:39

    Ja nit cuo nit video ove ptice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA