POSLE 91 GODINE: Skraćuju čuveni KRUG DVOJKE! Ovo je nova trasa tramvaja (FOTO)

Da krug dvojke treba skratiti pokazalo je istraživanje prilikom brojanja putnika koje je rađeno u oktobru i novembru prošle godine

  • 3

Krug dvojke, odnosno čuvena kružna trasa tramvaja broj "2" koji istom rutom saobraća još od 1924. godine biće promenjena u okviru nove mreže linija javnog prevoza koji su stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta napravili u saradnji sa čelnicima Beograda.

SOLIRATE? Evo šta sve možete da radite u Beogradu, dok ste sami!

Javnosti još uvek nije predstavljen potpuno novi plan kako će izgledati trasa "dvojke", ali za sada se zna da će putnike umesto pored Vukovog spomenika voziti pored Pravnog fakulteta.

Svi ste se vozili "dvojkom", a ovako je pre 80 godina Beogradom tutnjao TRAMVAJ JEDINICA! (VIDEO)

Da krug dvojke treba skratiti  pokazalo je istraživanje prilikom brojanja putnika koje je rađeno u oktobru i novembru prošle godine.

MISTERIOZNA JEDINICA BEOGRADA: Zašto ne postoji tramvaj broj 1?

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Kičma sistema je zadržana, ali mi smo unapredili liniju dva jer je ispoljila određene bolesti u funkcionisanju. Ne može 1924. godine biti isti režim rada kao i 2015. Mnogo se toga promenilo u ovih 100 godina. Linija broj dva ima jedan osnovni problem, protok putnika naglo opada u zoni kod Vukovog spomenika - rekao je Slaven Tica, prodekan za naučno-istraživački rad na Saobraćajnom fakultetu za beogradske medije.

Sličnu ili istu sudbinu doživeće i sve druge tramvajske linije.

Foto-montaža: Google Maps Foto-montaža: Google Maps

- Mi smo na osnovu onoga što je činjenično stanje u sistemu, sa nekim malim prognozama u petogodišnjem periodu, projektovali novu mrežu linija. One neće biti tektonski poremećaj, ali će na zadovoljstvo građana biti usaglašena sa njihovim željama, sa njihovim realnim potrebama - zaključio je Tica.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    10. septembar 2015 | 22:34

    Da, baš je naša želja bila da ukinete liniju 60.A kako ćemo mi sa Starog sajmišta da funkcionišemo to vas u gradskoj upravi baš briga.Na korak od centra a ni prevoza ni kanalizacije!Sramota!

  • Obrnuto

    11. septembar 2015 | 01:53

    Tica? Skorasnji doktorant i izkompleksirani krajisnik DS-a kroji Beograd?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA