(VIDEO) IŠ, SOTONO: Popovi kade put kojim je prošla GEJ PARADA!

Oko 70 demonstranata predvođeni popovima kadili su i posipali ulice svetom vodicom kako bi "duhovno očistili" grad

  • 6

Protivnici Prajda više ne tuku. Sada su našli novi način da protestuju, pa su predvođeni sveštenicima osveštali trasu kuda je prošla povorka pripadnika LGBT populacije. Naime, njih oko 70 predvođeni popovima su kadili i posipali ulice svetom vodicom kako bi "duhovno očistili" grad.

Nešto ranije, ispred Crkve svetog Marka okupili su se vernici koji su protestovali protiv održavanja Parade ponosa.

 (VIDEO) ODLAZI DEMONE PRLJAVI U SUMPOR: Na 100 metara od PARADE PONOSA, PROTEST VERNIKA!

Predvođeni monahom Antonijem, nekoliko desetina vernika, koji se protive održavanju ovih parada, pevali su patriotske i crkvene pesme.

 ZAVRŠEN GEJ PRAJD U BEOGRADU: Šetalo 1.000 ljudi, građani im bacali ruže s balkona (FOTO)

Revoltirani ovim manifestacijama, konstantno uzvikuju: "Odlazi demone prljavi u sumpor!", "Iš, sotono" i pevaju crkvene i patriotske pesme.

O ovom razgovoru RUSKE NOVINARKE i AMERIČKOG AMBASADORA na PARADI bruji ceo Beograd! (VIDEO)

Vernici su celu noć proveli na Trgu, a neposredno pre nego što je u 12.20 sati krenula šetnja prebacili su se kod Crkve svetog Marka gde su im se pridružili i drugi pripadnici Srpske pravoslavne crkve. Pokušali su da priđu centralnim ulicama gde šetaju gej aktivisti, međutim, kordon policije im to nije dozvolio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Switzeland

    20. septembar 2015 | 17:33

    I don't understand that people like that , especially members of the church, have time for something useless like that. There are many poor people that could use their help which they really need. Church is here to help people , this behavior doesn't help.

  • Sonja

    21. septembar 2015 | 09:57

    Posle Drugog svetskog rata kada je nova vlast odlucila da zenama dozvoli ravnopravnost i da pravo glasa na izborima konzervativni i nacionalisticki krugovi predvodjeni Crkvom su bili protiv sa slicnom argumentacijom kao danas protiv slobodnog izrazavanja seksualnosti. Argumenti su bili tradicija,porodica,pravilno podizanje dece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA