Na Festivalu stvaralaštva starih u Beogradu desilo se nešto što niko nije OČEKIVAO! (FOTO)

Pod sloganom "Igrajte na stvaralaštvo", festival će trajati od 22. do 24. septembra. Biće ponuđeni raznovrsni besplatni programi

  • 0

Opšte oduševljenje izazvao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, na otvaranju Festivala stvaralaštva starih nakon što je dobivši vanilice od jedne bake, izjavio: "Sad ću morati da prekršim dijetu"!

- U ovom trenutku imamo 22 kluba za najstarije sugrađane, a do kraja godine ćemo otvoriti još tri kluba na opštinama koje ih nisu imale. Već 1. oktobra otvaramo klub u Zemunu, a zatim i na Rakovici i Zvezdari. Mi brinemo o našim najstarijim sugrađanima i to svakodnevno pokazujemo realizovanim aktivnostima - rekao je Mali.

Dnevni centri i klubovi za starija lica koji se nalaze u okviru Gerontološkog centra Beograd, uz podršku grada Beograda, organizuju po trinaesti put Festival stvaralaštva starijih "Zlatno doba".

Pod sloganom "Igrajte na stvaralaštvo", festival će trajati od 22. do 24. septembra. Biće ponuđeni raznovrsni besplatni programi. Festival će odati priznanje istaknutim umetnicima sa preko 50 godina rada i dodeliti nagradu za humano novinarstvo.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Pesnici će konkurisati za nagradu "Zlatni stih", a seniori koji pomeraju granice za nagradu "Iskorak".

Cilj festivala je aktivacija, afirmacija i promocija amaterskog stvaralaštva starijih, kao i negovanje i prenošenje kulturne baštine. Festival će produktovati i manifestovati programe iz kulture za seniore u skladu s procesom socijalne inkluzije osetljivih društvenih grupa.

U aktivnostima festivala stvaralaštva starijih "Zlatno doba" moći će da uživaju ne samo stariji Beograđani, kojih je oko 380.000, već i stariji građani iz cele Srbije, kojih je oko 1.250.000.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA