ISPRAVLJENA SRAMOTA: Ovako izgleda novi spomenik MILICI RAKIĆ u Tašmajdanskom parku! (FOTO)

Goran Vesić je istakao da je danas veliki dan za Beograd, jer se ispravlja jedna sramota našeg grada, pošto se ova bista postavlja po treći put, a sada će biti posebno osvetljena i imaće alarm

  • 3

Gradski menadžer Goran Vesić i direktor i glavni urednik "Novosti" Ratko Dmitrović otkrili su danas obnovljeni spomenik sa likom devojčice Milice Rakić u Tašmajdanskom parku.

Spomenik Milici Rakić biće postavljen do kraja septembra

Događaju su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević i direktor JKP "Zelenilo – Beograd" Slobodan Stanojević.

Svi su nas zaboravili: Otac poginule Milice Rakić u NATO bombardovanju jedva sastavlja kraj s krajem!

Goran Vesić je istakao da je danas veliki dan za Beograd jer se ispravlja jedna sramota našeg grada, pošto se ova bista postavlja po treći put, a sada će biti posebno osvetljena i imaće alarm.

Želim da zahvalim ministru Aleksandru Vulinu na pomoći da se ova bista otkrije, Ratku Dmitroviću i "Novostima", koji su inicirali postavljanje ovog spomenika, Livnici "Jeremić", koja je donirala spomenik. Nadam se da ćemo svi zajedno ovaj spomenik čuvati i da će on ostati kao trajno sećanje na jednu nevinu devojčicu i bezumnost rata – rekao je Vesić.

Foto: Promo Foto: Promo

On je dodao da je Grad Beograd na inicijativu Opštine Zemun i predsednika opštine Dejana Matića doneo odluku da se postavi ista ovakva bista u parku u Batajnici, gde je Milica Rakić i živela. Bistu će uraditi Livnica "Jeremić", a JKP "Gradsko zelenilo" će obezbediti sve što je potrebno.

Aleksandar Vulin je zahvalio Gradu Beogradu i "Novostima" što nisu dozvolili da se ime Milice Rakić utopi u zaboravu i našoj sklonosti da svoje žrtve zaboravi.

Foto: Promo Foto: Promo

– Danas se sećamo, upozoravamo i podsećamo čitav svet da su slike naše pobijene dece morale da ih učine boljim ljudima. Milica Rakić je simbol jedne tragedije i agresije koja je pokrenula mnoge druge – rekao je Vulin.

Ratko Dmitrović je istakao da se ovaj spomeik nalazi na samo nekoliko metara od spomenika poginulim radnicim RTS-a, što ima dodatni značaj i simboliku i posebno zahvalio autoru spomenika Katarini Tripković.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bednik

    24. septembar 2015 | 12:48

    Ne u Nato!

  • Sonja

    24. septembar 2015 | 13:19

    Od kradje preko stovarista do topionice ukradenu bistu vidi trideset ljudi najmanje i svi cute. Nikome ne padne na pamet bar tajno da prijavi,nikoga ne grize savest.

  • Samsung

    24. septembar 2015 | 12:40

    Napokon... zasluzuje pokoj male Milice :'(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA