JOHANES HAN: Evropska komisija je spremna da Srbiji pruži finansijsku pomoć! (FOTO)

Posebno pohvalivši pokretanja Mehanizma civilne zaštite, Han je naglasio da je Evropska unija, imajući u vidu kapacitete sa kojima naša zemlja raspolaže, spremna da Srbiji pruži finasijski pomoć

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin razgovarali su danas u Beogradu sa evropskim komesarom za politiku proširenja Evropske unije Johanesom Hanom o aktulenoj migrantskoj krizi i evropskim integracijama Srbije.

Han je istakao da je vrlo zadovoljan humanim postupnjem Srbije sa izbeglicama i načinom rešanja migrantske krize.

Posebno pohvalivši pokretanja Mehanizma civilne zaštite, Han je naglasio da je Evropska unija, imajući u vidu kapacitete sa kojima naša zemlja raspolaže, spremna da Srbiji pruži finasijsku pomoć.

Osvrnuvši se na Akcioni plan za Poglavlje 24 - pravda, sloboda, bezbednost, Han je ukazao da je Evropska komisija zadovoljna kvalitetom tog plana i dodao da očekuje da će se on u najskorije vreme naći pred državama članicama Evropske unije.

JOHANES HAN POTVRDIO: Srbija i Makedonija dobijaju 17 MILIONA EVRA zbog izbegličke krize!

Foto: MUP Foto: MUP

Ministar Stefanović, zahvalivši se Hanu na ukazanom poverenju, rekao je da će tokom sledeće sedmice Vlada Srbije utvrditi tekst Akcionog plana za Poglavlje 24, čime će se steći formalni uslov za upućivanje Akcionog plana državama članicama EU.

Foto: MUP Foto: MUP

Ministar Vulin je istakao da Republika Srbija, kao odogovorna država, humano postupa prema svim migrantima i da se naša zemlja trudi da u skladu sa svojim mogućnostima, izbeglicama obezbedi neophodnu pomoć i negu.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    25. septembar 2015 | 20:35

    A zasto ta ista evropska komisija ne kazni hrvatsku za sve ovo na granici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA