UŽI CENTAR GRADA POLAKO POSTAJE PEŠAČKA ZONA: Ovako teku radovi u Ulici Vuka Karadžića! (FOTO)

- Pretvaranje centra grada u pešačku zonu podrazumeva i silazak grada na reku, i mislim da je to, zajedno sa projektom "Beograd na vodi“ pravi način na koji treba da radimo - istakao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

  • 1

Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, danas je obišao radove na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžica, čime će uži centar grada biti pretvoren u pešačku zonu.

Pogledajte koja ulica u Beogradu postaje pešačka zona!

Sada se stavlja prvi sloj asfalta i radovi teku po planu.

Foto: Promo/Beoinfo Foto: Promo/Beoinfo

- Pre malo više od dva meseca započeli su radovi na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića, čime je počelo pretvaranje užeg centra grada u pešačku zonu. Danas sam došao ovde kako bih video kako napreduju radovi, i proverio da li se poštuju rokovi. Do sada sve teče po planu, a rok za završetak radova je 10. decembar - rekao je Siniša Mali.

Foto: Promo/Beoinfo Foto: Promo/Beoinfo

Do sada su uklonjeni postojeći kolovoz i trotoar, započeta je izrada vodovodne i kanalizacione mreže, zatim mreža instalacija javne rasvete. Od danas se radi prvi sloj asfalta, a na kraju će biti postavljene ploče kao u Knez Mihailovoj ulici. Na ovom poslu su bila i biće maksimalno angažovana gradska preduzeća.

- Po ugledu na svetske metropole, želimo da centar grada vratimo pešacima i da ga pretvorimo u pešačku zonu. Nakon što bude završena ulica Vuka Karadžića, sledi plato kod Crvenog petla sa česmom kao centralnim motivom, zatim Zmaj Jovina i Obilićev venac, a sve to spada u prvu fazu koja će imati isti karakter kao Knez Mihailova. Plan nam je da to bude završeno do kraja 2016. godine. Na taj način, grad će biti funkcionalniji i lepši - objasnio je Siniša Mali budući plan rekonstrukcije.

Foto: Promo/Beoinfo Foto: Promo/Beoinfo

Nedavno je završena rekonstrukcija Hercegovačke ulice kao i Savska promenada, i građani su dobili još jedan deo grada koji mogu da koriste za uživanje.

- Pretvaranje centra grada u pešačku zonu podrazumeva i silazak grada na reku, i mislim da je to, zajedno sa projektom "Beograd na vodi" pravi način na koji treba da radimo - istakao je Mali.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šef

    7. oktobar 2015 | 11:41

    Nikako mi nisu jasni rokovi izvođenja radova. Radovi bi trebali biti završeni za najviše dve nedelje, a ne da se tri meseca vuku dva radnika po gradilištu i glume da nešto rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA