FPN dobio novu biblioteku i čitaonicu

Biblioteka, koja će imati više od 4.000 knjiga, čitaonicu sa 200 mesta, kao i tri apartmana za gostujuće profesore, prostire se na 800 kvadratnih metara na petom spratu zgrade fakulteta

  • 0

Fakultet političkih nauka dobio je danas novu biblioteku i čitaonicu, čijom izgradnjom su znatno poboljšani uslovi rada studenata. Prostor su svečano otvorili dekan FPN-a prof. dr Ilija Vujačić, ministar prosvete i nauke prof. dr Žarko Obradović i student prorektor Univerziteta u Beogradu Milan Krstić.

Nova biblioteka, koja će imati više od 4.000 knjiga, čitaonicu sa 200 mesta, kao i tri apartmana za gostujuće profesore, prostire se na 800 kvadratnih metara na petom spratu zgrade fakulteta. Jedan od partnera u ovom projektu je Ministarstvo prosvete i nauke.

- Želimo da studentima stvorimo što bolje uslove za učenje, a oni će to vratiti daljim ulaganjem u razvoj naše države - rekao je ministar prosvete i nauke profesor Žarko Obradović.

On je dodao da je praksa vremenom pokazala da za studente Fakulteta političkih nauka uvek ima mesta na vodećim položajima u svim društvenim i političkim sferama.

Dekan Ilija Vujačić ukazao je na činjenicu da je na ovom mestu pre pola veka pokrenuta prva škola politikologije u istočnoj Evropi. Od tadašnje Visoke škole za političke nauke nastao je fakultet, koji se vremenom razvijao, imao sve više studenata i unapređivao međunarodnu saradnju.

- Ovo je prva faza rekonstrukcije, druga se nastavlja na starom delu zgrade i uveren sam da ćemo sa početkom nove školske godine imati novi fakultet i da će mnogi studenti koji su studirali ovde pre pedeset godina biti iznenađeni i pitati se da li je to zgrada u kojoj su studirali - rekao je dekan Ilija Vujačić.

Student prorektor Univerziteta u Beogradu Milan Krstić smatra da je danas više nego ikad jasno da je uspešno obrazovanje nemoguće bez dobrih uslova za rad.

- Ako želimo da se bavimo naukom, neophodno je da država i Univerzitet u tome pomognu, reformišu nastavne programe, ali i poboljšaju uslove za rad - naglasio je on.

Nove prostorije studentima će biti na raspolaganju zahvaljujući finansijskoj podršci Nacionalnog investicionog plana, Ministarstva prosvete i nauke i Grada Beograda, uz učešće Fakulteta sopstvenim sredstvima.

(A. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA