Evo zašto su u roku od nekoliko sati PUKLE 3 vodovodne CEVI u Beogradu!

- Glavni razlog pucanja cevi su temperaturne promene u ovo doba godine i ovo je normalna pojava. Ova tri slučaja nisu povezana i dešava se nekad da u jednom danu imamo, da kažem, većih havarija - rekao je Vladimir Šobot iz vodovoda

  • 0

Jutros je Svetozar Veselinović, direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacije" izjavio da će kvarovi na cevima koje su eksplodirale u roku od nekoliko sati na tri mesta u gradu, biti sanirani danas do 14 sati.

HAOS U CENTRU BEOGRADA: Eksplodirala cev nasred ulice, zemlja se otvorila i progutala auto! (FOTO)

Međutim, Beograđani su pri saznanju da je u samo par sati na tri različita mesta došlo do istih incidenata, osetili mali strah da se to ne dogodi i u njihovoj blizini, posebno kada se uzme u obzir da to nije bezazleni kvar.

ŠTA SE OVO DEŠAVA U BEOGRADU? Pošto je RUPA progutala auto, pukle još dve vodovodne cevi!

- Sva tri curenja su zatvorena u roku od pola sata i kvar će biti saniran u toku prepodnevne smene, do 14 sati. Kada je reč o šteti, ona je u manjem obimu nastala na Vračaru, kada je prilikom pucanja cevi došlo do otvaranja asfalta zbog čega je jedno vozilo završilo u rupi. "Pauk" je odmah intervenisao i izvadio vozilo bez većih oštećenja. Bila je i neznatna materijalna šteta ka Bulevaru kralja Aleksandara kada je voda prodrla u nekoliko podruma, ali nije nanela veliki problem građanima - istakao je Veselinović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

POSLE POTOPA NA VRAČARU: Sva tri kvara na vodovodnoj mreži biće ODMAH otklonjena!

Kako bi saznali šta je prouzrokovalo problem pa su se desile ove tri situacije u tri različita dela grada, pozvali smo JKP "Beogradski vodovod i kanalizacije" kako bi dobili odgovore.

- Glavni razlog pucanja cevi su temperaturne promene u ovo doba godine i ovo je normalna pojava. Ova tri slučaja nisu povezana i dešava se nekad da u jednom danu imamo, da kažem, većih havarija - rekao je Vladimir Šobot iz vodovoda.

Obično cevi koje su starije su podložnije pucanju, ali na to utiče i materijalni sastav.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ne bih sad da produbljujem priču, ali konkretno cev u Kičevskoj ulici, u kojoj se ja trenutno nalazim, je stara više od 40 godina, tako da imamo određen procenat cevi u gradu koje su stare više od 50 godina. Mi svake godine pokušavamo da ih obnavljamo i posle svake intervencije stavimo nove cevi - kaže Šobot i dodaje:

- Pri svakoj rekonstrukciji mi postavimo nove cevi, ali u principu ne može Beograd da se pohvali da ima nove cevi, pa kada se spoje i temperaturne razlike dolazi do pucanja u ovom delu godine.

Kako on kaže, period u kojem bi cevi na čitavoj teritoriji Beograda mogle da se promene ne zavisi od JKP "Beogradski vodov i kanalizacije", već Direkcije za građevinsko zemljište grada Beograda.

- Ono što je bitno da istaknem jeste da cevi mogu da imaju i rok trajanja i do 80 godina. Sve zavisi od njihovog sastava, ako su od azbest cementa one lakše pucaju pogotovo kad se rade neke intervencije na njima, a njih ima u okolnim naseljima poput Umke, Sremčice, Ovče, Borče. Mada njih ima i u svim delovima Beograda osim na Novom Beogradu, ali to je već neka druga priča - poručio je Vladimir Šobot.

(M. Bojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA