U osnovnoj školi "RUĐER BOŠKOVIĆ" održan treći PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN (FOTO)

- Zrelost jednog društva meri se po tome kako se odnosimo prema starijim ljudima, prema deci i onima sa posebnim potrebama, koji su manjina u društvu - rekao je gradski menadžer

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić i članica Gradskog veća Tanja Popović prisustvovali su danas u OŠ "Ruđer Bošković" obeležavanju 3. Paraolimpijskih školskih dana u Srbiji, koji se održavaju u okviru manifestacije "Humanost na delu u dečjem odelu", pod sloganom "Hrabri ne spuštaju glavu".

Održan drugi Paraolimpijski školski dan u OŠ "Ruđer Bošković" (FOTO)

Goran Vesić je u ime Grada Beorada zahvalio svima koji učestvuju u ovoj akciji, a pre svega školi "Ruđer Bošković" i Paraolimpijskom komitetu.

- Ova akcija pokazuje kakvo društvo zaista treba da budemo. Zrelost jednog društva meri se po tome kako se odnosimo prema starijim ljudima, prema deci i onima sa posebnim potrebama, koji su manjina u društvu. Nadam se da će ova akcija biti još jedan korak ka tome da mi kao društvo uvažavamo sve one ljude koji nisu većina i tako učinimo dodatni korak ka tome da se integrišu u našu zajednicu - naglasio je Vesić, pa dodao:

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Posebno mi je drago što su deca iz škole "Ruđer Bošković" deo prihoda od vlastitih radova ustupila deci iz Sirije koja su izgubila svoj dom, kao i za udruženje koje pomaže deci oboleloj od retkih bolesti. Ovakve akcije decu zaista čine boljim ljudima i ovo je najbolja lekcija da treba pomagati drugima u nevolji i deliti ono što imaš - rekao je gradski menadžer.

On je čestitao paraolimpijcima osvojene medalje u Dohi i istakao da se Beograd i Srbija ponose njihovim uspesima.

Poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković naglasila je da joj je drago što je ova škola nastavila tradiciju koja traje od  2003. godine.

- Moramo graditi otvoreno demokratsko društvo u kome postoji nulta tolerancija na diskriminaciju i u kojem svi imamo jednake šanse da živimo kvalitetno - rekla je Jankovićka.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Zoran Mićović,  predsednik Paraolimpijiskog komiteta, rekao je da je pomoć dece iz škole "Ruđer Bošković" veoma dragocena i zahvalio svima koji su pomogli.

Manifestaciji su prisustvovali i proslavljeni fudbaler Dejan Petković Rambo, trener Košarkaškog kluba "Crvena zvezda" Dejan Radonjić, Bogdan Obradović, trener teniske reprezentacije Srbije kao i sportisti paraolimpijci.

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA