Prigradske opštine ne koriste sve svoje potencijale!

Za razliku od drugih, Beograd poslednjih decenija nije ništa činio na privlačenju stranih investicija, istakao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić istakao je danas da prigradske opštine Beograda skoro da uopšte ne koriste svoje potencijale.

BEOGRAD uključen u program "DALJINSKO GREJANJE U GRADOVIMA" Ujedinjenih nacija! (FOTO)

- Za razliku od drugih, Beograd poslednjih decenija nije ništa činio na privlačenju stranih investicija. To se posebno odnosi na prigradske opštine, jer se u centralnim opštinama uglavnom ulaže u delatnosti koje su po svojoj suštini drugačije, a radi se uglavnom o hotelima, tržnim centrima i drugim sadržajima - rekao je Vesić i dodao:

FANTASTIČNO NEBO IZNAD BEOGRADA: Magičan zalazak sunca obradovao Beograđane (FOTO)

- Zbog toga smo na sastanku sa SIEP-om, našom državnom agencijom koja se bavi privlačenjem stranih investitora, počeli sa izradom kataloga potencijalnih privrednih kapaciteta u prigradskim opštinama. Trenutno svojim aktivnostima prednjači opština Obrenovac, sa prostorom nekadašnje "Prve iskre" u Bariču, gde se trenutno radi na izgradnji velikog postrojenja.

BEOGRAD JE PROMENIO PRAVAC SVOG RAZVOJA: Gradska vlast radi na podjednakom razvoju celog grada!

On je naglasio da beogradske prigradske opštine imaju veliki potencijal za strana ulaganja, poput gročanskih "Voćarskih plantaža", tamošnje marine i drugih sadržaja, kao i potpuno opremljene hale "Velebita" i "Beka" u Lazarevcu.

Foto: Tanjug/Beoinfo Foto: Tanjug/Beoinfo

- Sada je važno da mi kao Grad Beograd radimo na njihovoj promociji. Upravo zbog toga u izradi novog statuta grada radimo na decentralizaciji, kako bismo svima, pa i prigradskim opštinama omogućili da budu aktivnije i ponude odgovarajuće povlastice investitorima. Centralizacijom iz prošlog perioda tako nešto bilo je potpuno onemogućeno i zato se dešavalo da je mnogo investicija otišlo u opštine koje su u susedstvu glavnog grada, poput Stare Pazove, Inđije i drugih. Iako se radujemo svim investicijama u Srbiji, u narednom periodu ćemo raditi mnogo više kako bismo privukli investicije i u naše prigradske opštine jer one svakako imaju šta da ponude - rekao je Goran Vesić.

Gradski menadžer je naglasio da će Grad Beograd pomoći stvaranjem potrebnih uslova za investiranje, poput uvođenja industrijskih zona i izgradnje infrastrukture.

- Važno je da svaka od ovih opština napravi strategiju razvoja i obrati pažnju kako na industrijske resurse tako i na prirodne potencijale. Svaka investicija znači nova radna mesta, ali mi želimo da, osim ulaganja u centar grada izgradnjom hotela, marina i drugih sadržaja karakterističnih za sve velike gradove, deo investicija pripadne i prigradskim opštinama jer se tamo nalazi značajan deo industrijskih i turističkih kapaciteta - istakao je Goran Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA