BEOGRAD JE NAJVEĆA DESTINACIJA ZA INVESTIRANJE: Pogledajte kako će izgledati poslovni kompleks na Novom Beogradu (FOTO)

- Ovde se ne radi samo o izgradnji 30.000 novih kvadrata na Novom Beogradu i investiciji od 40 miliona evra, koji su naravno, veoma važni jer će i naše građevinske firme učestvovati u realizaciji projekta, koliko je važna nova slika Beograda - rekao je gradonačelnik

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas svečanom obeležavanju početka gradnje prve faze poslovnog kompleksa "Sirius Offices", koji će se nalaziti na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Ulice antifašističke borbe u Bloku 42. Uz gradonačelnika, simboličnom označavanju početka izgradnje prisustvovali su i Ričard Vilkinson, predsednik "Erste grupe Imorent" i predsednik Izvršnog odbora "Erste banke" Slavko Carić.

OTVOREN 4. "BELGRADE VENTURE FORUM": BEOGRAD postaje atraktivna DESTINACIJA ZA INVESTIRANJE!

Siniša Mali je istakao da je veliki kompliment od samog investitora čuti da je Beograd trenutno najatraktivnija investiciona destinacija u ovom delu Evrope.

- Na početku svog mandata rekao sam da ćemo od Beograda napraviti grad dizalica i kranova i izgradnjom ovog i niza drugih objekata koji se trenutno grade još smo bliže ostvarenju tog cilja. Ovde se ne radi samo o izgradnji 30.000 novih kvadrata na Novom Beogradu i investiciji od 40 miliona evra, koji su naravno, veoma važni jer će i naše građevinske firme učestvovati u realizaciji projekta, koliko je važna nova slika Beograda, jer se on razvija, raste, i ide čvrstim korakom u novu budućnost - rekao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je dodao da je od početka godine izdato dozvola za izgradnju 400.000 kvadrata poslovnog i stambenog prostora, što je svojevrstan rekord za poslednjih nekoliko godina i kao Gradska uprava potpuno su posvećeni radu i saradnji sa investitorima.

- Želimo da budemo efikasni i brzi, da na najbrži način izdamo sve saglasnosti i neophodne dozvole kako bismo investitorima dali mogućnost da svoj novac ulože na najbolji način, u Beograd i Srbiju - rekao je Siniša Mali.

On je takođe podsetio i na nove gradske projekte, poput izgradnje nove autobuske stanice u neposrednoj blizini "Sirius" kompleksa.

- Preko puta ovog placa, u Bloku 42 nići će nova centralna autobuska stanica grada Beograda. Planiramo da do kraja sledeće godine krenemo sa odabirom partnera i radi se o celom bloku poslovnih i stambenih zgrada koji će potpuno promeniti ovaj deo Novog Beograda. To će biti novi centar Novog Beograda kroz koji će prolaziti milioni putnika, tako da će vrednost ovog kompleksa u budućnosti samo rasti. Želim vam da u naše tržište uložite još više novca jer ono to zaslužuje, a mi ćemo vam kao Gradska uprava biti na raspolaganju kako bismo opravdali vaše poverenje –objasnio je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ričard Vilkinson, predsednik "Erste grupe Imorent", naglasio je da su u poslednjih 15 godina austrijske kompanije na tržište Srbije investirale 2,8 milijardi evra, čime je ova zemlja postala vodeći investitor u našoj zemlji.

- Ovo je još jedan uspešan projekat kojim dokazujemo da Beograd postaje centar biznisa u regionu i mi verujemo u njegov dalji razvoj - kazao je Vilkinson.

Predsednik Izvršnog odbora "Erste banke" Slavko Carić rekao je da će u skladu sa poslovnom strategijom ove kompanije ovaj objekat biti ekološki održiv, kao i da će imati najsavremenija tehnička rešenja.

Kompleks će se graditi u dve faze, a kraj prve je predviđen za mart 2017. godine. Poslovni kompleks odlikovaće najviši ekološki standardi, visoka energetska efikasnost i minimalna potrošnja za grejanje i hlađenje, a tokom gradnje biće korišćeni reciklažni materijali.

Izvođač radova biće građevinski koncern "Štrabag".

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. novembar 2015 | 16:34

    DALI ce SRBIJA BITI U BUDUCNOSTI O11 ,da li Srbija ce biti samo sto spada pod 011,1,2,3 .zona ,a ostali delovi biti deponije ili pustosi bez livada ,suma ,gora i planina ,samo goli beton i jedan mravinjak,sramota da prigradska naselja nemaju kanalizaciju,gradsku vodu,ili los prevoz,i onda kukamo kako suvse svi sjatili u Beograd,nerovnomerni razvoj Srbije uticace i na natalitet,na ekonmiju i ekonomski status svakog coveka,itd.....moro biti svesni sve sto posejemo to ce mo i znjati!!!!!

  • Maksim 14

    25. novembar 2015 | 16:43

    Super izgleda !

  • Dragan

    25. novembar 2015 | 17:13

    Konacno u Srbiji da se pocelo posteno da se radi gradi posteno a ne ko do pre 4 godine samo se mislio krasti i unistavati sve. I zaduzivati srbiju sa velikim kriditima koje tesko vraćamo da se stanini na nogama trebace ovako da se stedi jos dve godine onda ce biti veliki bum Srbija ce postati najaca u regionu 2018 ovoko bolje jos dve godine nego ponovo iflacija zaduzivanja i beda posle bede Rat dosta nam je toga zadnji voz razmisli te srbi dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA