Otvoren novi parking u Beogradu u bulevaru Zorana Đinđića (FOTO)

- Više od 1.200 građana potpisalo je peticiju za ovo parkiralište, što predstavlja dobar primer kako oni mogu da utiču na sređivanje grada – istakao je Goran Vesić, gradski menadžer

  • 1

Novo parkiralište u Bulevaru Zorana Đinđića, sa ukupno 308 parking mesta, danas je zvanično otvoreno i dato građanima na upotrebu. Gradski menadžer Goran Vesić, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktori "Parking servisa", "Zelenila – Beograd" i "Beograd-puta" Andrija Čupković, Slobodan Stanojević i Ivan Tejić izrazili su tom prilikom veliko zadovoljstvo što je rešen jedan veliki problem žitelja ovog dela Novog Beograda.

Ovako izgleda NAJMODERNIJA GARAŽA u Beogradu! (FOTO)

- Problem parkiranja na ovoj lokaciji bio je veoma izražen jer ima velik broj poslovnih i stambenih zgrada. Bilo je i otežano odvijanje saobraćaja, a pešaci su bili ugroženi. Zato je deo slobodnog prostora na ovoj velikoj saobraćajnici pretvoren u parkiralište, a deo je ozelenjen. Više od 1.200 građana potpisalo je peticiju za ovo parkiralište, što predstavlja dobar primer kako oni mogu da utiču na sređivanje grada – istakao je Vesić.

Gradski menadžer je precizirao da problem nedostatka parking mesta predstavlja jedan od tri najveća problema u Beogradu i podsetio da je nedavno i na Vračaru urađeno 388 novih parking mesta.

Grad je odlučan da, korak po korak, ovaj problem rešava, istakao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Dušan Rafailović je najavio da će se sledeće godine raditi parking garaža na Studentskom trgu, a na sličan način, kao i u Bulevaru Zorana Đinđića, izgradiće se i parkiralište u Ulici Zdravka Čelara, sa 220 novih parking mesta.

Slobodan Stanojević je precizirao da su na ovom potezu ekipe "Zelenila" posadile četiri hiljade kvadrata travnog busena i devedeset sadnica javora i lipe, sa posebnim sistemom za navodnjavanje.

Parking u Bulevaru Zorana Đinđića uredilo je preduzeće "Beograd-put". Radovi na uređenju dela saobraćajnice Bulevara Zorana Đinđića izvedeni su u postojećoj regulaciji, izgradnjom saobraćajnih površina, tj. saobraćajnice sa upravnim parkinzima u srednjem razdelnom pojasu i parkinga pod uglom u ivičnom zelenom pojasu na delu katastarske parcele 6657 KO Novi Beograd, koja predstavlja parcelu ulice.

Radovi, koji su trajali 80 dana, završeni su u predviđenom roku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    30. novembar 2015 | 13:29

    Kada se vracaju stare table u bulevaru , nema smisla .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA