Stiže nam još 20 NOVIH AUTOBUSA!

- Plan je da se potpuno obnovi ceo vozni park u narednih nekoliko godina. Krupne korake smo već načinili i već se primećuju efekti nabavke prvih 30 autobusa koji uveliko prevoze putnike - istakao je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda

  • 6

U skladu sa najavljenim planom Grada Beograda o nabavci novih autobusa u 2015. godini, JKP GSP "Beograd" danas oglašava javni poziv za kupovinu 20 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

 

On je podsetio da je od sredine septembra do prve polovine novembra Gradskom saobraćajnom preduzeću isporučeno 30 novih "Ikarbusovih" niskopodnih autobusa, a danas se objavljuje javna nabavka za još 20, kako bi se prema planu ove godine nabavilo ukupno 50 novih autobusa.

 

- Mi smo obnovu voznog parka, baš kao i promenu tarifnog sistema, odlučili da radimo sistemski, a ne da nehotice donosimo odluke, ne uzimajući u obzir stanje na terenu, kao što je to ranije rađeno. Plan je da se potpuno obnovi ceo vozni park u narednih nekoliko godina. Krupne korake smo već načinili i već se primećuju efekti nabavke prvih 30 autobusa koji uveliko prevoze putnike - istakao je Siniša Mali i podsetio da je u toku i tender za nabavku pet električnih autobusa.

 

Ukoliko ceo postupak bude trajao prema predviđenoj proceduri, ugovor će se potpisati za dva meseca. Prema predviđenoj dinamici, autobusi će se na ulicama Beograda naći u roku od šest meseci od dana potpisivanja ugovora.

 

Foto-ilustracija: Wikimedia/Srđan Popović

Foto-ilustracija: Wikimedia/Srđan Popović

 

- Za razliku od prethodne gradske vlasti, mi kupujemo domaće autobuse, čime zajedno sa Vladom Republike Srbije radimo na oporavku srpske privrede i na zapošljavanju naših radnika, jer je samo od ove nabavke "Ikarbus" zaposlio 30 novih radnika. Ovo je primer odgovornog poslovanja, od koga i srpska privreda i građani Beograda imaju koristi - rekao je Siniša Mali.

 

On je istakao da će se tokom sledeće godine sprovesti nabavka još 80 novih solo autobusa, ali i minimum 10 novih školskih autobusa, tako da se oni postojeći vraćaju u redovne linije, što znači dvostruku dobit za ovo preduzeće i građane Beograda.

 

Foto-ilustracija: Tanjug/Tanja Valič

Foto-ilustracija: Tanjug/Tanja Valič

 

- Gradski prevoz je već godinama unazad jedan od najvećih problema grada, ali smatram da smo najzad na korak da taj problem rešimo. Ozbiljno smo pristupili ovom poslu i napravili studiozan plan kada je reč o kvalitetu prevoza. Istovremeno smo radili na konsolidaciji preduzeća "GSP Beograd", koje je ranije pravilo ozbiljne gubitke. Ovo su prvi rezultati koji se vide, a Beograđani će tek osetiti boljitak – zaključio je gradonačelnik Mali.

 

Novi niskopodni solo autobusi imaće sve karakteristike savremenih vozila gradskog tipa: kapacitet od oko 100 putnika, "euro 5" motor, automatski menjač, klimatizaciju, sistem za mobilni unutrašnji i spoljašnji video-nadzor, bežični internet, sistem za automatsko brojanje putnika, antivandal sedišta i rampe za osobe sa invaliditetom.

 

Do ove godine, poslednja nabavka solo autobusa na dizel izvršena je 2008. godine, a 2011. nabavljeno je deset solo autobusa na prirodni komprimovani gas.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putnica

    6. decembar 2015 | 00:00

    Ne sviđaju mi se novi autobusi, na oko su lepi ali nefunkcionalni. Imaju malo sedista koja su previsoko postavljena pa mi noge vise kad sedim. Ako ne sedim drzaci su previsoko i drzanje je nesigurno kod naglih kocenja. Ko ih je dizajnirao taj se sigurno ne vozi busom.

  • ...

    5. decembar 2015 | 16:23

    Kada bi vodeli moj seljobus shvatili bi sta nam treba

  • `

    5. decembar 2015 | 23:13

    Promenite autobuse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA