ONI SU OBRADOVALI VIŠE OD 6.000 MALIŠANA: Beograd podelio 1000 novogodišnjih PAKETIĆA! (FOTO)

- Jedan od osnovnih ciljeva nam je zaštita i podrška deci koja su na bilo koji način ugrožena. U obavezi smo da se staramo da dečja prava budu ostvarena, ali i da pomažemo njihovim porodicama i barem malim znacima pažnje pokažemo da nisu prepuštene sebi, već da o njima ima ko da brine - rekao je gradonačelnik

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić prisustvoali su danas manifestaciji "Novogodišnja kutija" u okviru koje je podeljeno 1.000 paketića socijalno ugroženoj deci.

Gradonačelnik je podsetio da Grad Beograd sedmu godinu zaredom organizuje ovu lepu manifestaciju u "Sava centru", u kojoj je do sada više od 6.000 mališana dobilo novogodišnji paketić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Ovo je naš način da ovoj deci vratimo osmeh na lice i ulepšamo im predstojeće novogodišnje praznike. Pored želje da Grad Beograd ulepša praznike deci iz predškolskih ustanova, nismo zaboravili ni decu čije porodice su nižeg socijalnog statusa, a koje ne žive na teritoriji Beograda. Jedan broj paketića uputićemo i Udruženju osoba sa invaliditetom iz Beograda "Sve je moguće". Centru za socijalni rad iz Novog Bečeja i opštini Kuršumlija za decu iz socijalno ugroženijih porodica - istakao je Mali i najavio da će ova manifestacija biti nastavljena i u godinama koje dolaze.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je ukazao da se ove godine, osim slatkiša i igračaka koje obezbeđuju donatori, u novogodišnjoj kutiji nalaze se i dečje rukotvorine koje su mališani iz beogradskih vrtića sami napravili, a sve sa ciljem da se promoviše i razvije dečja solidarnost.

- Jedan od osnovnih ciljeva nam je zaštita i podrška deci koja su na bilo koji način ugrožena. U obavezi smo da se staramo da dečja prava budu ostvarena, ali i da pomažemo njihovim porodicama i barem malim znacima pažnje pokažemo da nisu prepuštene sebi, već da o njima ima ko da brine. Na ovaj način podržaćemo u budućnosti i svaku inicijativu za podršku porodici, jer je obaveza društva da obezbedi tu podršku - rekao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je zahvalio partnerima grada "Credit Agricole" banci, društvu "Metro Cahs & Carry Serbia" i udruženju "Banka hrane" iz Beograda, i pozvao druge kompanije koje su u mogućnosti da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji.

Mališani iz svih 17 predškolskih ustanova u Beogradu imali su priliku da se druže s Vilom Dobrilom i glumcima mjuzikla koji su uveličali ceo događaj.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    11. decembar 2015 | 18:06

    E,znaci nije bio, veeeliki - Deda Mraz... ( Velika je beda,pa mali i - Deda.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA