STAJE SE NA PUT NELEGALNIM GRADNJAMA: Gradska vlast zatvorila gradilište na Starom gradu!

- Pod pretnjom da ćemo podneti krivične prijave protiv nadležnih u opštini Stari grad, njihovi inspektori su jutros izašli na teren u Ulicu maršala Burjuzova 3-5 i postavili "žutu traku" i na taj način obustavili nedozvoljene radove - rekao je Goran Vesić

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić je izjavio, povodom nelegalne gradnje u Ulici maršala Birjuzova, da je Gradska građevinska inspekcija reagovala i naterala Građevinsku inspekciju Stari grad da danas postave "žutu traku" i na taj način obustave nedozvoljene radove.

Vesić je pojasnio da se gradnja do 800 kvadrata nalazi u nadležnosti opština, ali prema Zakonu o planiranju i izgradnji Gradska građevinska inspekcija ima pravo da uzme svaki predmet u svoju nadležnost, ako opštinske vlasti ne rade svoj posao, kakav je sada slučaj s opštinom Stari grad.

- Pod pretnjom da ćemo podneti krivične prijave protiv nadležnih u opštini Stari grad, njihovi inspektori su jutros izašli na teren u Ulicu maršala Burjuzova 3-5 i postavili "žutu traku". Opštinska inspekcija je takođe u obavezi da protiv nesavesnog investitora podnese krivičnu prijavu, kako bi se postupak odvijao dalje po zakonu - istakao je gradski menadžer i zaključio da je ovo primer kako će se u buduće rešavati ovakve pojave u Gradu Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA