PLAKALA SAM DOK ME JE BEBA ČEKALA KOD KUĆE: Beograđanka prošla kroz PAKAO zbog greške službenice sa šaltera!

- I kako je posle svega što mi se dogodilo da im verujem i ko će mi nakon svega nadoknaditi pretrpljeni stres, izgubljeno vreme i novac, pošto sam zbog ovog maltretiranja platila taksi 3.000 dinara? - upitala se ona

  • 70

Sinoć oko 23 sata, saobraćajni policajci su Ani Radovanović (40) skinuli tablice na Miljakovcu, zbog registracije koja je navodno istekla, a koju je ona platila još u avgustu. Bez tablica je vozila čak do Galenike, a tek danas je saznala da je radnica u SUP "Zemun" pogrešno upisala datum na nalepnici, piše Blic.

- Kod kuće me je čekala šestomesečna beba, a ja sam morala pola dana da provodim po policijskim stanicama kako bih dokazala da nisam kriva. Osećam se poniženo i osramoćeno i to mi niko ne može nadoknaditi, posle svega što sam doživela - ispričala je ona za Blic, pa dodaje:

- Vraćala sam kući majku koja mi pomaže oko bebe. Policajci su me zaustavili, a jedan od njih I. R. je pogledao nalepnicu na šoferšajbni i rekao da mi je istekla registracija. Pošto sam lično uplatila registraciju, odmah sam rekla da to nije istina. Nisam mogla da verujem, pa sam i sama izašla iz kola da pogledam nalepnicu i stvarno je pisalo da važi do 10. avgusta 2015. godine. Pozvala sam i muža da proverim i on mi je potvrdio da je skinuo staru i postavio novu nalepnicu.

Kako kaže, nikada u životu joj se nije dogodio da zakasni da plati neki račun, ali ipak ni da saobraćajni policajci nisu pokazali ni trunku razumevanja.

- Pozvali su svog šefa preko motorole da proveri u sistemu do kada mi važi registracija i on im je rekao da je istekla u avgustu ove godine. Kada sam im rekla da imam osiguranje kod sebe oni su mi tražili da ga pokažem. Međutim, čim su videli da osiguranje traje do avgusta 2016. kazali su da to ne može da bude dokaz jer može neko da osigura automobil, a da ga ne registruje. Počela sam da plačem iz sveg glasa.

Ana je istakla da je to bio momenat kada su i oni, ali i ona znali da je u pravu, ali da su joj ipak napisali kaznu.

- Pokušale smo mama i ja na sve načine da objasnimo da je greška u pitanju. Čak su i oni rekli da je moguće da je operater u policijskoj staici pogrešno ukucao datum. Da je samo taj šef što je proveravao u sistemu registraciju pogledao datum od kada važi registracija, video bi da je uplaćena 7. avgusta 2015. godine i utvrdio bi da je reč o greški. Mogli su i da proere da nemam nijedan prekršaj. Rekla sam im da moram da odvezem majku i vratim se kući jer hranim bebu na svaka tri sata. Oni su mi napisali kazni i skinuli tablice, i ponovili mi da sam isključena iz saobraćaja i da vozim na svoju odgovornost - priča ona, pa dodaje:

- Bila sam osramoćena na ulici. Da ja kao apsolutno savesni građanin doživim to da me drugi vozači gledaju kako vozim bez tablica. Za mene je to stvarno strašno, a pritom znam da ničim to nisam zaslužila. Kad sam došla kući nisam mogla da se smirim sve do tir sata uutru.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Ipak, tu nije bio kraj njenim mukama. Čekala je na red skoro sat vremena u SUP "Zemun" kako bi joj na šalteru rekli da službenica koja je napravila grešku ne radi danas i da dođe ponovo sutra.

- Tada sam već postala histerična i počela sam da vičem. Nije mi padalo na pamet da dođem sutra. Tražila sam odmah da pogledaju moj predmet, a mladić na šalteru mi je zapretio da će pozvati nekog da me privedu. Čak mi je rekao i da sam kriva što nisam pogledala datum na nalepnici.

Međutim, bilo je i onih prisebnih koji su njenom slučaju pristupilki potpuno savesno.

- Izašla je šefica odsekla i preuzela moj slučaj na sebe. Utvrdila je da je radnica napravila grešku kad je upisivala datum u sistem, ali je pravdala kako je tada verovatno pao sistem pa je zbog toga pogrešno upisana godina. Dala mi je potvrdu da mi registracija važi do avgusta ove godine pa sam tim dokumentom morala da idem u SUP "Ljermontova" po tablice - priča Ana i dodaje:

- Tamo sam čekala red i pitala kako je moguće da se napravi takva greška, a oni su prebacivali odgovornost na MUP "Zemun". Dali su mi tablice, a kada sam im tražila neki dokaz da mi je kazna stopirana, rekli su mi da se to neće dogoditi. I kako je posle svega što mi se dogodilo da im verujem i ko će mi nakon svega nadoknaditi pretrpljeni stres, izgubljenov reme i novac potšo sam zbog ovog maltretiranja platila taksi 3.000 dinara?

Iz MUP-a je poručeno da će istražiti ovaj slučaj i sutra odgovoriti na postavljena pitanja.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • red star

    21. decembar 2015 | 19:16

    Ja sam imao isti problem ali bukvalno isti... Uzeo advokata tuzio policiju, naravno dobio sam ih. Registrovali su mi ponovo auto o njihovom trosku i dobio otstetu 80 000din. Mogao sam i sluzbenicu privatno da tuzim na savet advokata ali ipak ljudi grese nisam gteo... Pozz

  • Nenad

    22. decembar 2015 | 00:51

    U eri kompjutera nam nisu potrebne nikakve nalepnice sve moze da bude u sistemu

  • SAKI0710

    21. decembar 2015 | 23:14

    Sta reci! Prvo zao mi je ove zene, ja bih ih tuzila to je sigurno! ALI posto zivimo u Zemlji Srbiji, znamo da ima puno neodgovornih salterskih radnika, koji nikada nece platiti svoju gresku, pomalo krivim ovu namucenu zenu ZASTO nije proverila nalepnicu kada je registrovala auto?Da je odmah videla gresku koju su joj u SUPu napravili, sada ne bi prolazila kroz ovaj pakao i ponizenje!!!NARAVOUCENIJE- UVEK ALI UVEK KONTROLISITE SVAKI DOKUMENT KOJI VAM SUP IZDA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA