BEOGRAĐANI, PAŽNJA: Ovako će raditi PRODAVNICE i PUMPE za Novu godinu i Božić!

Dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da 31. decembra rade najmanje od devet do 18 sati, dok 1. januara mogu ceo dan biti zatvorene

  • 2

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda u četvrtak, 31. decembra (uoči Nove godine), dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od devet do 18 sati, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

OVAKVA PRODAVNICA SE JOŠ NIJE OTVORILA U BEOGRADU: Morate svojim očima da vidite šta nude u Univerexportu! (FOTO)

U petak, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u subotu, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

BIĆE ZABRANJENO PLAĆANJE KARTICAMA: Vlasnici malih radnji prelaze na keš!

U sredu, na Badnji dan, prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januara) nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U skladu sa odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, propisano je da 31. decembra i u dane kada se praznuje državni praznik Nova godina (1. i 2. januara), kao i 13. i 14. januara, trgovinski formati i trgovci koji obavljaju trgovinu van prodajnog objekta mogu da vrše prodaju i dostavu alkoholnih pića i piva od 00 do 24 sata. Dežurne prodavnice koje rade u vreme državnih i drugih praznika dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje Nova godina (31. decembra, 1. i 2. januara) kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena - od 00 do 24 sata.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    29. decembar 2015 | 14:40

    E Srbijo, eto gde su otišle naše porodične vrednosti, u hiper markete. Nekad si u subotu kupovao hleb i za nedelju jer ništa nije radilo. A u subotu posle 14h ili 15h svi radnici kućama da provedu vikend sa porodicom. Sada i praznicima porodice nisu zajedno jer se radi. Ovo treba regulisati zakonom gde će jasno pisati da ne sme da se radi praznikom,a ne da piše nije radan ali ako gazda odluci može da radi. Sav zakon o radu su pisali vlasnici firmi i zato ide sve ide njima u korist. Od svih članova zakona najviše pet ide u korist radnika,a i oni su dvosmisleno napisani.

  • Troll

    29. decembar 2015 | 14:38

    Evo, sav sam u pažnji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA