Saobraćaj u Beogradu funkcioniše bez problema, situacija normalizovana!

– Sada se čiste ulice drugog prioriteta, tako da se situacija u ovom trenutku u gradu stabilizovala i saobraćaj nesmetano funkcioniše. Zadovoljni smo načinom na koji su radnici naših javnih preduzeća noćas obavili posao – rekao je Nikodijević

  • 3
Beograd, sneg Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Svih 1.200 vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća izašlo je jutros na ulice, nema većih poteškoća i to je prvi indikator da su ulice očišćene i da je situacija u saobraćaju dobra, rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je za TV Pink izjavio da se u ovom trenutku čiste stajališta i trotoari, što znači da je glavni posao obavljen, a to je da su očišćene sve saobraćajnice prvog prioriteta.

– Sada se čiste ulice drugog prioriteta, tako da se situacija u ovom trenutku u gradu stabilizovala i saobraćaj nesmetano funkcioniše. Zadovoljni smo načinom na koji su radnici naših javnih preduzeća noćas obavili posao – rekao je Nikodijević.

On je naglasio da je bilo veoma teško da se u situaciji kada je jaka košava i sneg čiste ulice, jer ono što se očisti za desetak minuta košava opet nanese. Zato, kada je prestao sneg, vrlo brzo su ulice bile očišćene.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Govoreći o pucanju cevi u Bulevaru kralja Aleksandra, Nikodijević je istakao da da će taj deo ulice vrlo brzo, već u prepodnevnim časovima dobiti vodu.

– U Bulevaru kralja Aleksandra, iza Cvetkove pijace kod broja 379, došlo je do pucanja vodovodne cevi, a u tom trnutku i do spiranja jednog sloja zemlje ispod asfalta, pukao je i asfalt. Zato prvo treba zameniti cevi, zatim nasipati pesak, zemlju, i tucanik, a onda pustiti saobraćaj za autobuse i automobile. U ovom trenutku ne funkcioniše saobraćaj dok se ne sanira jedan deo ulice gde je utonuo i pukao asfalt. Prespojili smo saobraćaj između Ustaničke i gornjeg dela Bulevara kralja Aleksandra i imamo jedan baj-pas kuda idu autobusi. Za sada saobraćaj otežano funkcioniše i činimo sve da olakšamo život građanima tog dela grada. Što se tiče vode, veći deo Bulevara iza Cvetkove pijace ima vodu, vodovodna cev će biti vrlo brzo zamenjena u toku prepodnevnih sati – rekao je Nikodijević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Превоз

    4. januar 2016 | 14:30

    За све који не морају да иду јавним превозом, можда саобраћај функционише ок. и јуче и данас сам чекао 50 по пола сата.

  • Dekara

    4. januar 2016 | 11:57

    Postoje i drugi gradovi, ne samo Beograd. Ko o cemu, samo o Beogradu..

  • Banjičanka

    6. januar 2016 | 21:39

    Banjicaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA