BIO SAM ŽENA, PA SAM POSTAO MUŠKARAC: Neverovatna ispovest Srbina koji je promenio pol!

- Još kao četvorogodišnjak sam se osećao kao dečak. Nisam se igrao sa devojčicama. Dok sam gledao jedan dečiji film, pomislio sam da ću uspeti da se promenim preko noći - priča Beograđanin Miloš B. (30)

  • 21

Miloš B. (30) iz Beograda prošle godine je promenio pol. Bio je žena, pa je postao muškarac. Međutim, on je jedan od onih koji ne želi potpuno da otkrije svoj identitet, jer je izgubio poverenje u ljude.

"TATA" JE TRUDAN SA "MAMOM": Oni su transrodni par i postaju roditelji sledeće godine (FOTO)

- Još kao četvorogodišnjak sam se osećao kao dečak. Nisam se igrao sa devojčicama. Dok sam gledao jedan dečiji film, pomislio sam da ću uspeti da se promenim preko noći - priča Beograđanin.

Miloš i dalje oseća potrebu da se skriva. Potreban mu je mir i ne oseća potrebu da se nekome objašnjava o svom prethodnom fizičkom izgledu.

- Imao sam dosta da sreće, da radim u preduzeću gde su ljudi prihvatili to što sam promenio pol. Pre same operacije nisam izgledao kao žena, što je kolegama bilo čudno. Ta želja da promenim pol oduvek se videla. Uvek sam bio ošišan na kratko i oblačio se kao muškarac - priča Miloš.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: U kojoj zemlji je operacija promene pola besplatna?

Miloš se procesu promene pola podvrgavao tri do četiri godine. Brojni pregledi kod psihijatra, hormonska priprema i razni pregledi sačekali su ovog mladog momka pre same hirurške intervencije.

- Tek na kraju je usledila hirurška intervencija, koja je bila duga i bolna. Kada se sve završilo osećao sam se kao da sam skinuo okove- iskren završava priču Miloš.

U Srbiji je u 2015. godini 9 osoba promenilo pol, sve su bile žene koje su prešle u muškarce. Proces promene u žensko košta oko 6.000 evra, a u muško 7.000 evra. U svetu je ta cena trostruko veća.

Pošaljite nam u komentarima Vaše mišljenje o operaciji promene pola? Kakav utisak na Vas ostavljaju transsrodne osobe?

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojca

    31. januar 2016 | 14:10

    Могу да разумем проблеме које имају ови људи и жене и не смета ми. Нек буду то што сматрају да треба да буду и то не треба никог да се тиче. Него мене занима нешто друго, а верујем и већину грађана Србије. Да ли може да се изврши нека операција и да постанемо нормална земља, где у већини живи и ради нормалан средњи сталеж са добрим стандардом, који не мора да размишља да ли ће имати сутра шта да сервира деци на сто да једу и да може да плати рачуне и живи нормално? Е то би мене занимало, а као што рекох верујем и многе друге.

  • Nevena

    31. januar 2016 | 12:27

    Poznajem osobu koja je u telu zene a oblaci se i oseca kao muskarac.I ako radimo zajedno nikad nije pominjala promenu pola,ali mislim da te osobe duboko u sebi pate. Mozda je to psiholoska bolest ko zna,ali ako mu je lakse da zivi sa tim kad promeni pol i bude ono sto oseca,mislim da nemamo prava osudjivati.

  • Milica

    31. januar 2016 | 13:06

    Niko nema pravo nikome da odredjuje kako ce da zivi. Jedan zivot imamo i jednu priliku da budemo srecni. Molim vas, dozvolite i drugima da budu srecni. Zivite svoj zivot prema svojim nacelima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA