PROŠIRENJE ULICE TOŠIN BUNAR: Radovi će biti gotovi do kraja aprila (FOTO)

- Uspeli smo da rešimo pravno-imovinske probleme i da pokrenemo radove koji će biti gotovi do kraja aprila ove godine - rekao je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda

  • 6

Radovi na proširenju ulice Tošin bunar su u jeku, a obišao ih je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Danas sam obišao radove na proširenju ovog dela Tošinog bunara koji je za nas veoma važna saobraćajnica koja spaja Bežanijsku kosu sa Zemunom, auto-putem i ostalim delom grada - rekao je Siniša Mali.

Projekat za ovu saobraćajnicu urađen je još 1991. godine a sve do dana današnjeg se nije realizovao.

- Prošlo je 25 godina od tada i niko nije uspeo da reši pravno-imovinske probleme, da unapredi projekat da bi radovi krenuli. Mi smo to uspeli da uradimo i radovi će biti gotovi do kraja aprila. Na taj način ćemo povezati efikasnost saobraćaja, ubrzati i olakšati ovaj deo Beograda s obzirom da će nakon završetka radova Tošin bunar imati tri trake u oba smera - rekao je Mali.

U tom delu grada nići će novi drvoredi, nova javna rasveta i biće mnogo bolja povezanost Bežanijske kose i ostatka grada.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

- Danas ćemo na nadzornom odboru Direkcije za građevinsko zemljište odlučiti ko će biti izvođač radova za nastavak i završetak pristupnih saobraćajnica od mosta na Adi pa sve do ovog dela grada.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

Radovi će biti nastavljeni u narednih mesec do mesec i po dana čim se danas donese odluka i potpiše ugovor sa izabranim izvođačem.

- Za godinu i po dana kada budemo završili sve radove imaćemo potpuno funkcionalan most na Adi, saobraćaj će biti mnogo efikasniji, a ovaj deo grada izgledaće mnogo lepše - dodao je Mali.

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

- Ove godine smo u budžetu Direkcije za građevinsko zemljište obezbedili 11,3 milijarde dinara. Radimo kanalizaciju, vodovod, jednostavno radimo sve ono što je važno građanima kako bi unapredili njihov kvalitet života i rešili nagomilane probleme koji, evo samo u ovom slučaju, nisu rešavani prethodnih 25 godina - zaključio je Mali.

(S. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    5. februar 2016 | 13:49

    Da li je ,to, san, ili, mozda ,java, Mali, k'o, i Vucko nikada - ne spava... Idu izbori...Idu izbori...Idu izbori...Idu izbori...Idu izbori...

  • Laki626

    5. februar 2016 | 13:09

    Ajte ljudi,da vam nije kampanje za izbore,ništa vi ne bi radili...

  • Pedja

    7. februar 2016 | 10:57

    Imovinsko pravni odnosi su zavrseni 2010. (za vreme Djilasa) i tada je podignuta ograda. Svaki dan prolazim tuda i to je 100% tacno. Sada se Djilas primirio i nece demantovati, a to ovi znaju i zato daju ovakve izjave da su oni sve uradili. O ovoj lokaciji se nikada nije pricalo, narod o tome ne zna i sada mogu da serviraju šta god hoće. Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA