JOŠ JEDNA MOTIVACIJA VIŠE: Majke s troje dece dobile poklon-pakete od Grada Beograda

Nastavlja se promocija nataliteta u okviru projekta "Beogradski bebi-paket" kojom se doniraju sredstva u robi za novorodjenčad

  • 7

Pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović i direktorka Apoteke "Beograd" dr Jasminka Bjeletić danas su u Starom dvoru uručile poklon-pakete majkama koje su svoje treće dete donele na svet od 1. do 15. januara. U akciji, koju sprovode Grad Beograd i Apoteka "Beograd", pakete su dobile i majke i bebe, a u njima se nalaze proizvodi neophodni za njihovu negu po izlasku iz porodilišta.

 

- Grad Beograd nastavlja uspešnu saradnju sa odgovornim kompanijama koje su prepoznale važnost borbe za natalitet i odgovornu socijalnu politiku koju vodimo. Kao primer dobre prakse koju želimo da nastavimo, danas majkama, koje su od 1. do 15. januara 2016. godine donele na svet svoje treće dete, Grad Beograd i Apoteka "Beograd" uručuju poklon-paket za bebu i poklon-paket za majku - rekla je Irena Vujović.

 

Ona je podsetila da je Apoteka "Beograd" jedna od kompanija koja je s gradom potpisala ugovor o donaciji proizvoda za bebi-paket koji dobija svaka porodilja u Beogradu. Ova odgovorna kompanija učestvuje u Radnoj grupi za unapređenje projekta "Beogradski bebi-paket" i donirala je znatna sredstva u robi kako bi se ova pronatalitetna mera i dalje sprovodila.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

- Ovom prilikom želim da naglasim da smo prikupili donacije u robi u iznosu od 50 miliona dinara, da će se time poboljšati sadržaj bebi-paketa, ali i redovnost isporuke u ovoj godini. Sadržaj bebi-paketa biće obogaćen i u njemu će se nalaziti oko 20 proizvoda neophodnih za negu beba i majki nakon izlaska iz porodilišta. U Beogradu je prošle godine rođeno 20.440 beba, što je sjajna vest za sve nas koji se borimo da im omogućimo pravu brigu o detetu u prvim danima, a to je politika koju ćemo nastaviti - rekla je pomoćnica gradonačelnika koja je zahvalila Apoteci "Beograd" na ovom humanom gestu i pozvala i druge donatore da se priključe promociji nataliteta u Beogradu.

 

Prema njenim rečima, grad će se, sa druge strane, potruditi da obezbedi dobru saradnju sa donatorima kako bi se ova dobra praksa nastavila.

 

Direktorka Apoteke "Beograd" dr Jasminka Bjeletić rekla je da je danas uručen simboličan poklon majkama i bebama, a da će ova ustanova obeležiti i prvi rođendan ove dece. Ona je dodala da će Apoteka "Beograd" i ubuduće nastaviti sa ovom akcijom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Palilulac

    9. februar 2016 | 15:35

    Sve je ovo lepo ljuda ali stimulisite malo i ostatak Srbije nije Beograd Srbija

  • Brankica

    9. februar 2016 | 15:47

    Šta je sa majkama koje su ove godine rodile prvo dete ili blizance, zar to nije diskriminacija? U porodilištu im uzmu podatke i navodno će im poslati paket. Možda pribor za školu. Pišite o tome

  • Lady

    9. februar 2016 | 16:05

    Pa da cela Srbija ce da ulaze u Bg i da dobija mizerne paketice a u Bg galantno. Tako i treba nek su mame i bebe kao i sva deca zivi i zdravi al dajte malo motivacije i ostatku Srbije i tu se deca radjaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA