Od sada veći prostor za invalidska parking mesta (FOTO)

Do ove promene je došlo nakon što su osobe s invaliditetom sugerisale da je razmak između parkiranih automobila toliko mali da ne mogu da uđu ili izađu iz vozila

  • 10

JKP "Parking servis" počelo je s novim načinom obeležavanja parking mesta za bozila osoba s invaliditetom u javnim garažama i na parkiralištima, a koja će biti šira od postojećih za dodatnu traku od 1,3 m i omogućavaće vozačima komotno izlaženje i ulaženje u vozilo.

Foto: JKP Parking servis Foto: JKP Parking servis

Nov način obeležavanja parking mesta započet je posle sugestija osoba s invaliditetom da je razmak između parkiranih automobila toliko mali da ne mogu da uđu ili izađu iz svog vozila, a što će im širim parking mestima biti omogućeno. Takođe, Preduzeće je razmišljao i opoziciji ovih parking mesta tj. da ona budu u blizini blagajne i ulazno-izlaznih rampi iz garaže, kako bi korisnicima bilo olakšano korišćenje parkinga.

Foto: JKP Parking servis Foto: JKP Parking servis

Radnici "Parking servisa" iskoristili su lepo vreme prethodnih dana i do sada su iscrtali parking mesta u garažama "Obilićev venac", "Zeleni venac", "Masarikova", "Vukov spomenik", i na parkiralištima "Karađorđeva", "Kamenička", "Simpo", "Politika", "Čukarica", "Sava Centar" i "Slavija".

Foto: JKP Parking servis Foto: JKP Parking servis

U planu je da u narednom periodu nova horizontalna signalizacija bude uvedena na svim ostalim parkiralištima kojima upravlja "Parking servis", odnosno na ukupno 84 parking mesta za vozila osoba s invaliditetom. Prve na redu su garaže "Botanička bašta" i "Dr Alekdsandra Kostića".

Foto: JKP Parking servis Foto: JKP Parking servis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    9. februar 2016 | 16:22

    Sta to vredi kada su na tim mestima parkirani svi sem invalida...

  • Gorgeous

    9. februar 2016 | 17:29

    Sad će ovi sa audijima i mečkama moći lakše da parkiraju. Svi osim invalida

  • Velislav

    9. februar 2016 | 23:49

    Naravno da treba još prostora, ali u ovom sektoru (kao i u velikoj većini stručnih službi u našoj zemlji) fali stručnosti i sluha. U mojo ulici od nekih 70 metara ima sedam parking mesta za invalide, a za deset godina nikad nijednog nisam video, te sam shvatio da je jedina svrha njihovog postavljanja zarada pauka, koji samo krstare i vrebaju nekog ko se opeče, pa stane i na kratko na to mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA