Raspisan domaći javni konkurs za podizanje spomenika Stefanu Nemanji

Na konstitutivnoj sednici odbora imenovana je komisija koja treba da definiše konkursni zadatak, kao i da pripremi čitav konkursni proces kako bi bio raspisan u najkraćem mogućem roku

  • 1

Odbor za podizanje spomen-obeležja Stefanu Nemanji doneo je danas odluku da se raspiše domaći javni konkurs za podizanje spomenika Stefanu Nemanji, kao i spomen-kompleksa "Srpski srednji vek".

Podizanje SPOMENIKA STEFANU NEMANJI je veliki događaj za Beograd i Srbiju, poručio Siniša Mali!

Na predlog premijera i predsednika odbora Aleksandra Vučića, odbor je izrazio nameru da lokacija budućeg spomenika Stefanu Nemanji i spomen-kompleksa bude na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

ISPRAVLJENA VELIKA NEPRAVDA U BEOGRADU: Dižemo spomenik STEFANU NEMANJI!

Konačna odluka o lokaciji biće doneta na sledećoj sednici, u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Na konstitutivnoj sednici odbora imenovana je komisija koja treba da definiše konkursni zadatak, kao i da pripremi čitav konkursni proces kako bi bio raspisan u najkraćem mogućem roku.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Članovi komisije su ministar Nikola Selaković i akademici Ljubomir Maksimović i Svetomir Arsić Basara.

Doneta je i odluka o nagradama, tako da će prva nagrada na konkursu iznositi milion dinara, druga 600.000 i treća 400.000 dinara.

Sednici su prisustvovali članovi odbora ministar pravde Nikola Selaković, akademik Ljubomir Maksimović, dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, arhitekta Vojislav Milanović, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, akademik Svetomir Arsić Basara, gradski menadžer Goran Vesić i predsednik Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova Skupštine Beograda Jasmina Mitrović Marić, kao i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević.

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA