Beograd potpisao sporazum sa Lukoilom: Dobićemo 20 MILIONA za buduće projekte

Na osnovu tog sporazuma Grad Beograd će dobiti 20 miliona dinara za projekte iz oblasti kulture i društvene odgovornosti

  • 0

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenovića i gradski menadžer Goran Vesić, sastali su se danas sa generalnim direktorom kompanije "Lukoil Srbija" AD Andrejem Kuku, a tema sastanka je saradnja na osnovu potpisanog sporazuma između ove kompanije i Grada Beograda u svim oblastima u cilju stabilnog razvoja ekonomije, poboljšanja investicione klime, efikasnog razvoja i stvaranja pozitivnih uslova za rešavanje socijalnih problema građana.

Na osnovu tog sporazuma Grad Beograd će dobiti 20 miliona dinara za projekte iz oblasti kulture i društvene odgovornosti.

Učesnici sastanka su se složili da je u najkraćem roku neophodno odrediti prioritetne projekte u gradu koje bi kompanija "Lukoil Srbija" mogla da podrži.

Zamenik radonačelnika Andreja Mladenović je naglasio da je izuzetno važna saradnja Grada Beograda sa velikim kompanijama kao što je "Lukoil".

- Grad Beograd će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi velike kompanije investirale u naš grad, a samim tim i poboljšale poslovnu klimu. Jedan od najvažnijih elemenata za budući razvoj Beograda je privlačenje novih, ali i podrška postojećih investicija i kompanija - rekao je Mladenović.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Goran Vesić je rekao da je "Lukoil" na ovja način postupio kao odgovorna kompanija koja želi da pomogne razvoj društvene zajednice u kojoj radi.

- Zahvalni smo "Lukoilu" na ovoj podršci i verujemo da je to samo početak naše uspešne saradnje - rekao je Vesić.

On je obavestio prisutne da će biti formirana radna grupa sastavljena od predstavnika grada i kompanije "Lukoil Srbija".

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Ova komisija će se vrlo operativno baviti svim pitanjima koja su važna obema stranama. Na ovaj način svi procesi će se maksimalno ubrzati, jer će u radu učestvovati svi merodavni gradski sekretarijati - rekao je gradski menadžer.

Andrej Kuku je istakao da je "Lukoil Srbija" AD uvek spreman za saradnju koja zadovoljava obostrane interese.

- Sve što se čini, čini se za građane, uključujući i naše zaposlene i njihovu decu - rekao je Kuku i dodao da je kompanija spremna da i ubuduće zajedno s gradom rešava pitanja koja se tiču zajednice u kojoj posluje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA