ŽENE SU POKRETAČKA SNAGA BEOGRADA: Ovako su gerontodomaćice proslavile 8. mart! (FOTO)

- Bogatstvo društva se ogleda upravo u tome koliko brinemo o onima kojima je pomoć najpotrebnija - naglasio je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda

  • 0

Žene su pokretačka snaga našeg grada, bilo da u svom poslu pomažu ugroženima ili se bave preduzetništvom, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je obišao punkt Službe "Pomoć u kući" na Savskom vencu.

Povodom Dana žena, gradski čelnici su ugostili uspešne preduzetnice

On je zajedno sa svojim pomoćnicima Irenom Vujović i Borkom Milosavljevićem razgovarao sa gerontodomaćicama i podelio im poklone povodom Dana žena.

- Ovo je način da vam zahvalimo za plemenit posao koji radite i za brigu o najstarijim sugrađanima. Bogatstvo društva se ogleda upravo u tome koliko brinemo o onima kojima je pomoć najpotrebnija - naglasio je Mali.

Gradonačelnik je najavio i da će uskoro biti otvoreni domovi za stare u Sopotu i Bajarevu, završava se rekonstrukcija objekta u Svetogorskoj, a u narednih nekoliko nedelja očekuje se i otvaranje doma na Zvezdari.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Uz veliku pomoć koju pružaju gerontodomaćice, i grad sa svoje strane čini sve da život starima bude što kvalitetniji. Za nekoliko nedelja održaće se i Sajam trećeg doba, gde će se definisati novi programi za stare, a samo tokom prošle godine bilo ih je više od osamsto - rekao je Mali.

On je precizirao da su u Gradskoj upravi Grada Beograda više od šezdeset odsto zaposlenih žene i zato je njihova uloga u pravljenju boljeg i lepšeg Beograda nezamenljiva.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gerontološki centar Beograd od 1.209 zaposlenih ima čak 1.140 žena - od socijalnih radnika, terapeuta, psihologa, lekara do ekonomista, računovođa, kuvarica, servirki, spremačica. Više od polovine od ovog broja radi u Službi „Pomoć u kući” i to na četrnaest punktova u Beogradu, precizirala je direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Posao gerontodomaćica nije samo posao već je to i poziv i dok trajete vi, trajaće i socijalna zaštita najstarijih sugrađana – istakla je Suzana Mišić i dodala da nikad kao do sada nije bila bolja saradnja grada i ovog centra.

Zaposlene u Službi "Pomoć u kući" posetile su i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i upravnica Dnevnih centara i klubova Maria Markov, a simbolične poklon-rukotvorine izradile su članice Otvorene kreativne radionice "Oruk".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA