PO NALOGU PUTINA: Rusi spremili 4 MILIONA za oslikavanje HRAMA SVETOG SAVE!

Srpska strana treba da preuzme odgovornost za pripremne radove, a ruska strana trenutno sprovodi izbor izvođača radova

  • 17

Ruska kompanija "Gaspromnjeft" spremna je da izdvoji četiri miliona evra za oslikavanje hrama Svetog Save u Beogradu, izjavila je danas predsednica ruske Agencije za dijasporu (Rošotrudničestvo) Ljubov Glebova.

Glebova je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Moskvi navela da taj hram ima značaj za sve Slovene i pravoslavne narode, a posebno za Ruse koji su napustili domovinu.

HRAM SVETOG SAVE JE SRPSKA NOJEVA BARKA! Evo šta je Tomislav Nikolić poručio Srbima

Prema njenim rečima, srpska strana treba da preuzme odgovornost za pripremne radove, a ruska strana trenutno sprovodi izbor izvođača radova.

Veliki novac će se potrošiti u vreme žestoke krize i zato tražimo najoptimalnija rešenja da se radovi obavljaju po planu, u skladu sa nalogom predsednika Vladimira Putina o pomoći u dogradnji hrama - rekla je Glebova.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nikolić je izrazio uverenje da će hram biti završen "na radost celog hrišćanskog sveta".

- Prošle godine sam osetilo da Rusija hoće konačno da završi oslikavanje, na čemu sam veoma zahvalan. Srbija će uraditi svoj deo obaveza oko priprema. Moj stav kao predsednika Upravnog odbora društva je da mi samo vidimo mozaik, a novac treba da bude u Rusiji. Vi ste ga (novac) stvorili, vi ga razdužite u Rusiji, a mi ćemo da se divimo hramu - rekao je Nikolić Glebovoj.

PUTIN OSLIKAVA HRAM SVETOG SAVE! U Srbiju stiže RUSKI STRUČNJAK za mozaike

On je dodao da da zna kolika je kriza u Rusiji, ali da "kada se ima dogovor sa Bogom, onda se ne razmišlja previše o krizi".

- Sve je u njegovim rukama, i kriza, i radost i uspeh, i bez žrtava se pred Boga ne izlazi - kazao je srpski predsednik.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nikolić je kazao da je takvu količinu novca u sadašnje vreme moglo da izdvoji "samo veliko bratstvo", dodajući da "nije lako biti brat Srbinu, a bogami ni brat Rusu".

Ovo će nas povezati jače možda nego što ste vi toga svesni. To je dubinska veza sa srpskim narodom, a ne sa rukovodstvom. Mi ćemo svi jednog dana da odemo, a ostaća ta veza - dodao je Nikolić.

Dobrotvorni Sabor za nabavku skenera Bolnici za lečenje moždanog udara "Sveti Sava"!

Nikolić se nalazi u dvodnevnoj radnoj poseti Moskvi, tokom koje će mu biti uručena ta nagrada, a razgovaraće sa patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom i sutra sa predsednikom Vladimirom Putinom.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dekson

    9. mart 2016 | 17:42

    Hvala Putine!Hvala braćo Rusi! Kada se iscrta imacemo definitivno najlepsi hram na svetu!

  • Kamarad

    9. mart 2016 | 22:28

    Ne brinu me ruske pare.Brinu me srpski lopovi.

  • ....

    9. mart 2016 | 18:02

    Bravo celiki gospodin predsednik.Vladmir Putin bravo kakav gest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA