POLJOPRIVREDNICI SA SUBVENCIJAMA I PODRŠKOM DRŽAVE: Poseta radnicima u Pećincima

- Otvaramo nove fabrike, privlačimo investitore da Srbija bude ekonomski jaka i stabilna, a to ne možemo da uradimo bez poljoprivrede - rekao je Siniša Mali

  • 1

Samo svi zajedno na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou, ujedinjeni, možemo i treba da kreiramo bolje sutra za našu zemlju, poručio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska dva poljoprivredna gazdinstva u opštini Pećinci.

On je, nakon obilaska poljoprivrednih gazdinstava Milivoja Petkovića u Pećincima i Ljubomira Ćirkovića u Šimanovcima, rekao da je za njega potpuno neprihvatljivo kad je čuo da domaćini ne mogu da žive od svog rada, jer nemaju podršku pokrajine, niti bilo koga u Vojvodini, kako bi kupili mehanizaciju, proširili imanja i povećali zaradu.

- Mislim da je potpuno jasno zbog čega Bojan Pajtić mora da ode i zbog čega vlast u Vojvodini mora da se promeni - rekao je Mali novinarima.

On je istakao da je poljoprivreda osnovna delatnost u Srbiji, te da može i treba da bude osnova našeg razvoja.

- Otvaramo nove fabrike, privlačimo investitore da Srbija bude ekonomski jaka i stabilna, a to ne možemo da uradimo bez poljoprivrede - rekao je Mali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je kazao da je očigledno da u Vojvodini u ovom trenutku niko ne misli na poljoprivrednike, te da su zbog toga promene neophodne.

- Zbog toga je neophodno izaći na izbore 24. aprila, kako bismo kreirali jedinstvenu vlast, strategiju i viziju, na nivou lokala, pokrajine i republike, jer samo tako možemo da klreiramo bolje sutra - rekao je Mali.

On je poručio da je neophodno nastaviti započete reforme, kako bi se standard poboljšao.

- Želim da zaboravim slike Vojvodine koje sam danas video, kao i prošle nedelje u Slankamenu i Novim Karlovcima. Hoću da vidim nasmejana lica poljoprivrednika, sa subvencijama i podrškom države koja im je neophodna da prehrane porodice, ali i kreiraju izvoz i BDP Srbije - istakao je Mali.

On je danas ocenio i da se mora promeniti način dodele subvencija, jer je, kako je rekao, subvencionisanje po hektaru izgubilo smisao, pa poljoprivrdnici "samo gledaju da uzmu novac za što više zemlje, a ne ulažu u povećanje prinosa i kvaliteta".

Mali je tokom posete Pećincima posetio i udruženja žena "Kolevka Srema" i "Sremica", kojima je obećao svu pomoć grada u narednom periodu, kada je reč o izlaganju na turističkim i drugim manifestacijama.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Podsećajući da je nedavno u Beogradu održan prvi sajam ženskog preduzetništva, Mali im je rekao da će se gradski sekretarijat potruditi da obezbedi izložbu rukotvorina, koja bi okupila i druga udruženja, koja je bave promocijom naše tradicije.

Tokom posete, Mali je razgovarao sa poverenikom Opštinskog odbora SNS u Pećincima, Miloradom Pantićem, kojem je poručio da su Pećinci opština koja može da posluži kao primer drugima.

- Beograd pokušava da bude lokomotiva razvoja, ali ne može sam, bez pomoći drugih opština - rekao je Mali.

Podsećajući da od 23. juna počinju direktni letovi Beograd - Njujork, Mali je rekao da je to velika šansa za Pećince i njihovu industrijsku zonu, budući da se nalaze na samo 15 kilometara od aerodroma.

Mali je posetu završio posetom Udruženju žena "Šimanovčanke" i KUD "Iskon" u Šimanovcima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA