APRIL JE MESEC VELIKIH INVESTICIJA: Beograd će zaposliti 5.000 ljudi

Polagaće se kameni temeljci za tržni centar u Višnjici, ritejl park u Borči, fabriku „Ikea”, novi hotel „Hilton” i novu veliku kulu u okviru Beograda na vodi

  • 17

Postavljanje kamena temeljca za fabriku „Mei Ta” u Bariču je velika vest za sve nas, jer se radi o o prvoj fabrici koja se u Beogradu gradi od 2005. godine, istakao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gostujući u Jutarnjem programu RTV „Pink”.

RUSI SU DOBRODOŠLI U SRBIJU: Potpisan sporazum o saradnji između Moskve i Beograda! (FOTO)

Poslednjih 11 godina nijedna nova fabrika nije izgrađena u Beogradu, ova će biti prva, investicija je vredna 60 miliona evra i u narednom periodu u dve faze zaposliće 1.400 radnika.

Ovo je samo deo slobodne zone „Beograd”, drugi deo je u Krnjači, gde ćemo takođe raditi na tome da i tamo privučemo veliki deo investitora, a radićemo zajedno i sa Lazarevcem, Mladenovcem, Surčinom i sa svim drugim delovima Beograda koji imaju slobodno zemljište kako bi neko na tim prostorima napravio fabriku ili skladište. Kao i Vladi Republike Srbije, i nama je cilj da otvaramo nova radna mesta i od toga nećemo odustati – rekao je Siniša Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je podsetio da je posle katastrofalnih poplava Obrenovac izgledao kao grad bez budućnosti, a da današnje postavljanje kamena temeljca za novu fabriku uz sve do sada urađeno, predstavlja krunu obnove tog grada.

Gradonačelnik je istovremeno najavio i veliki broj investicija koje očekuju glavni grad u narednim danima.

Mesec april će biti neverovatan po pitanju investicija u Beogradu, jer osim ove fabrike polagaće se kameni-temeljci i za tržni centar u Višnjici, ritejl park u Borči, fabriku „Ikea”, novi hotel „Hilton” i novu veliku kulu u okviru Beograda na vodi. Kada se to sve sabere dolazimo do investicija od 350 miliona evra samo u aprilu koje će uposliti 5.000 Beograđana.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

To pokazuje da se stvari menjaju na bolje, da Beograd postaje centar investicija, da smo sve bolji i brži u izdavanju građevinskih dozvola, jer smo samo u toku prošle godine izdali dozvole za izgradnju novih 400.000 kvadratnih metara.

Usvojili smo i sva potrebna planska dokumenta, Generalni urbanistički plan i 19 planova detaljne regulacije, što je ubrzalo ceo proces i čini da podstičemo investicije u Beograd – kazao je Siniša Mali, naglasivši da očekuje da Beograd i Srbija u narednom periodu nastavi putem stabilnog razvoja.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Gradonačelnik je istakao da Beograd i Srbija žele otvoreno tržište i da mogu da ponude stručnu radnu snagu koja je u stanju da odgovori na sve zahteve investitora. On je istovremeno istakao i da razvoj investicija podstiče i razvoj strategije dualnog obrazovanja, gde će mladi uz rad u školi imati i plaćenu praksu, a tako i lakše doći do posla, što će biti primenjeno upravo u fabrici „Mei Ta”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    2. april 2016 | 12:05

    Svakoga dana,u svakom pogledu,sve vise i vise - napredujemo...

  • Srbin

    2. april 2016 | 09:44

    Koga lazete vise

  • pssst

    2. april 2016 | 09:45

    Dokle ce gradjani provincije narocito Sumadije i juga srbije biti gradjani 2. reda. Samo Beograd se gradi samo u Beograd se investira????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA