VELIKI POŽAR U BEOGRADSKOM NASELJU: Ugašena vatra u osnovnoj školi u Begaljici! (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da je požar u osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" u Begaljici vrlo brzo lokalizovan i da su vatrogasci brzo reagovali sa 10 vozila i 29 pripadnika

  • 1

U beogradskoj opštini Grocka, u naselju Begaljica došlo je do požara u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar".

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da je požar u osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" u Begaljici vrlo brzo lokalizovan i da su vatrogasci brzo reagovali sa 10 vozila i 29 pripadnika.

- Tu su i cisterne sa vodom, mi smo isto pomiogli iz grada, pošto je pritisak vode u Begaljici mali. Najvažnije je da nema povređenih - istakao je Mali u izjavi za Tanjug.

Prema njegovim rečima, vatrogasci su uspeli da uđu u školu kada je tek počeo požar i uspeli su da izvuku arhivu, kao i dnevnike, kompjutere i druge elemente. On je dodao da je, prema podacima vatrogasaca, požar izbio večeras u 20.55.

- Mi ćemo gledati koliko već sutra da napravimo plan kako bi deca, njih oko 250 koliko ih pohađa ovu školu, od utorka ili srede već krenuli u osnovnu školu u Grockoj - rekao je Mali.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je zahvalio vatrogascima na brzoj reakciji i dodao da je najvažnije da deca nisu povređena.

- Požar je lokalizovan i nema nikakve opasnosti za ljude i objekte okolo. Uzrok je najverovatnije loša instalacija, jer je škola stara i ima lamperiju, ali će se to utvrditi istragom - dodao je gradonačelnik.

- Koji god da je uzrok požara nama sledi nova gradnja škole, odnosno obnova, na čemu će se raditi narednih nekoliko meseci ili godinu dana. Ali koliko god treba, uradićemo to kvalitetno kako treba kako bi đaci dobili modernu školu - naglasio je Siniša Mali.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberovoić je izrazio žaljenje zbog požara, dodajući da je to treća škola koja je izgorela za dve godine na teritoriji te opštine.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jedna je u Dražnju izgorela i nju smo potpuno rekonstruisali i počeće da radi 1. septembra, a požar je imala i srednja škola u Grockoj, što je, taođe, sanirano, kazao je Dilberović.

On je zahvalio gradonačelniku Malom na obećanoj pomoći i dodao da će dok se ne obnovi škola deca ići u Osnovnu školu "Ilija Garašanin" u Grockoj.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je rekao da je požar posledica višedecenijskog nemara i neulaganja u obrazovanje i infrastrukturu, zbog čega je i doneta odluka u gradu da se uloži u sve škole na teritoriji grada Beograda.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Škole su stare i po 50 godina i decenijama nisu zamenjene instalacije i tavani su od trske i mogu brzo da izgoreo - rekao je Nikodijević.

On je istakao da će zato biti renovirane sve škole u Beogradu kako bi deca bila bezbednija.

Kako je rekao, u narednih nekoliko godina biće ogromna ulaganja u škole na teritoriji Beograda.

- Ova škola u Begaljici će u narednih godinu dana verovatno biti jedna od najmodernijih na teritoriji Beograda - istakao je Nikodijević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA