Gradonačelnik Siniša Mali sa Fulbrajtovim stipendistima iz SAD (FOTO)

- Važno je da studenti iz Beograda i Srbije imaju priliku da razmenjuju znanja sa svojim kolegama iz drugih zemalja. Sa druge strane, ovo je i način da se Beograd i Srbija predstave svetu u nekom drugom, lepšem svetlu - rekao je gradonačelnik

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević primili su danas u Starom dvoru stipendiste Fulbrajta iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), sa kojima su razgovarali o akademskoj i profesionalnoj razmeni dve zemlje, kao i o načinu funkcionisanja Grada Beograda.

OD SADA SA GRADONAČELNIKOM NA RAZGOVOR: Evo kako da zakažete susret sa Sinišom Malim

Gradonačelnik Beograda, koji je i jedan od Fulbrajtovih stipendista, istakao je da je bitno da znanje koje mladi iz Beograda i Srbije dobijaju u inostranstvu kasnije primene u svojoj zemlji.

Siniša Mali održao prijem građana u Starom dvoru (FOTO)

- Važno je da studenti iz Beograda i Srbije imaju priliku da razmenjuju znanja sa svojim kolegama iz drugih zemalja. Znanje koje se stiče na ovakav način kasnije može da se primenjuje u našoj zemlji i da bude veoma korisno za njen napredak. Sa druge strane, ovo je i način da se Beograd i Srbija predstave svetu u nekom drugom, lepšem svetlu - rekao je gradonačelnik i dodao da je ovaj vid komunikacije između zemalja nekada mnogo efikasniji od zvaničnog.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Mali je upoznao goste i sa funkcionisanjem Beograda i istakao da srpska prestonica ima odlične odnose sa velikim svetskim gradovima, te da je sestrinski grad sa Čikagom, ali i da će u Beogradu biti održani Dani Moskve, a u Minsku Dani Beograda.

Takođe, gradonačelnik je istakao da će u junu početi direktni letovi iz Beograda za Njujork, te da je Beograd jedini grad u regionu koji će nacionalnom avio-kompanijom biti na ovaj način povezan sa SAD.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Gosti iz SAD su iskazali oduševljenje kulturno-istorijskim nasleđem Beograda i Srbije.

Fulbrajtovi stipendisti iz SAD borave u Srbiji u okviru projekta ,"Cultural Heritage Without Borders".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA