Međunarodna izložba italijanskog dizajna povodom 90 godina zgrade Ambasade Italije u Beogradu (FOTO)

Istorija dizajna u Italiji usko je vezana za istoriju umetnosti a dizajneri poseduju veliko umetničko obrazovanje. Uglavnom arhitekte, slikari, svestrane osobe čija interesovanja se često mogu definisatii sloganom "od kašike do nebodera", oni poetsku materiju pretvaraju u industrijske proizvode

  • 0

Godina 2016, u kojoj će biti održano XXI Trijenale u Milanu pod nazivom "21. vek. Dizajn posle dizajna", jeste i godina obeležavanja devedesetogodišnjice aktuelnog sedišta Ambasade Italije u Beogradu. Za tu priliku, Italijanski institut za kulturu u Beogradu priređuje izložbu Sjaj velikana italijanskog dizajna koja će biti otvorena od 30. maja do 14. juna u salonu Instituta.

 

DOGODILO SE NE OČEKIVANO: Šekspir oživeo posle četiri veka i to u SUPERMARKETU (FOTO)

 

Izložba se sastoji iz dva dela: sa jedne strane biće predstavljeni originalni crteži iz 1926, realizovani za konkurs raspisan povodom uređenja enterijera italijanskih ambasada, a sa druge strane lampe italijanskih kompanija, koje već čine deo istorije dizajna i nalaze se u kolekcijama muzeja širom sveta.

 

Istorija dizajna u Italiji usko je vezana za istoriju umetnosti a dizajneri poseduju veliko umetničko obrazovanje. Uglavnom arhitekte, slikari, svestrane osobe čija interesovanja se često mogu definisatii sloganom "od kašike do nebodera", oni poetsku materiju pretvaraju u industrijske proizvode.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Stavio je naočare na pod galerije, a svi su mislili da su one UMETNIČKO DELO i deo postavke (FOTO) (VIDEO)

 

Posetioci izložbe mogu videti nacrte velikih arhitekata poput Đoa Pontija i Tomaza Bucija koji su realizovani 1926. za konkurs raspisan za enterijer italijanskih ambasada. Pored crteža, biće predstavljene i lampe italijanskih kompanija po projektima najslavnijih dizajnera, koje se odlikuju raznolikošću materijala, elegancijom oblika i funkcionalnošću predmeta, koji tako postaje umetničko delo.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Izložba će biti otvorena od 30. maja do 14. juna 2016. godine, u Italijanskom institutu za kulturu, u ulici Kneza Miloša 56. Ulaz je slobodan.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA