Ovako su Kinezi u Bloku 70 dočekali svog predsednika! (FOTO)

Oni su postavili transparent "Predsedniče Xi Jinping dobrodošli u Srbiju", a osim poruke stavljene su srpska i kineska zastava

  • 9
Blok 70, Kinezi

Foto: Telegraf

Predsednik Kine Si Đinping stigao je danas oko 13.40 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u trodnevnu posetu Srbiji, što je prva poseta jednog kineskog predsednika našoj zemlji posle viš eod 30 godina.

 

(UŽIVO) ISTORIJSKA POSETA KINESKOG PREDSEDNIKA: Si Đinpinga dočekali sa pogačom, a onda se on obratio na SRPSKOM! (FOTO)

 

Predsednika Kine na aerodromu su sačekali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsednik vlade Aleksandar Vučić, šef diplomatije Ivica Dačić, ambasador Srbije u Pekingu Milan Bačević.

 

Za Si Đinpinga na aerodromskoj pisti priređen je svečani doček, tradicionalno, uz so i pogaču, a kineskom predsedniku i njegovoj supruzi deca u srpskim narodnim nošnjama uručila su bukete cveća.

 

Avion kineskog predsednika su u vazdušnom prostoru Srbije dočkala tri aviona ratnog vazduhoplovstva.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Ovim povodom i Kinezi koji imaju svoje prodajne objekte u Bloku 70, poznatijem kao "China town", postavili su crveni transparent na kojem zlatnim slovima na srpskom i kineskom jeziku piše "Predsedničke Xi Jinping dobrodošli u Srbiju!"

 

Fotografije ovog transparenta obišle su društvene mreže, a izazvale su veoma dobre komentare od korisnika.

 

- Baš napisah, ma šta Kinezi mislili o vlasti i režimu u Kini, oni se prema državi uvek odnose sa poštovanjem i svaka im čast na tome. Naklon do poda, i mi treba da učimo od njih - bio je jedan od komentara na fotografiju.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stiven

    17. jun 2016 | 21:35

    Najlepši pozdrav Predsedniku Kine, njegovoj delegaciji, kao i narodu prijateljske države Kine.

  • Јасмина

    17. jun 2016 | 15:21

    Тако је,ми треба много да учимо од њих..

  • vini pu

    17. jun 2016 | 23:34

    Kinezi zaista vole svoju zemju iskreno, ne znam odakle vam to ma sta mislili! Rade od osam i trideset do dvadeset i trideset uvece, svakog dana, subotom i nedeljom, nemaju godsisnje odmeore. Vec 3-4 dana za novu godinu i jos 2 spring festivala da bi posetili svoje rodjake ili roditelji. Zato Kina sada izvozi hranu, a ima ih milijardu i rtistohiljada. Drzavaim organizovana kao kosnica, sve se zna kad ko radi ikada se sta radi, nema lako cemo, Peking je sav zelenm pun cveca itreve, zaliva se u odredjeno vreme iako imaju manjak vode! Sramota me je kada vidim Novi Beograd i Beograd uopste, onu osusenu travu, a nalazimo se na 2 reke! Pa da li je tesko uzeti i cisternama iz reke politi travu da sew vidi zivo, ne samo sivilo i neodvratne zgradurine. Kada bi Kinezima dali nalogiz njihove zemlje da urede trzni centar i deo oko njega, ostali biste bez daha...... A da imaju 2 reke kao mi....cudo bi napravili, kada su kopali 1000.g kanal od Tjendjina do Sangaja, shvatimo to je narod sa vizijom, znaju sta hove, ptenose na potomke i zato su i uspeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA