≫ 

Sednica skupštine Beograda počela minutom ćutanja Mandi

Najvažnija stvar o kojoj će biti reči na današnjoj sednici je budžet grada Beograda

  • 0

Sednica Skupštine grada Beograda, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o rebalansu budžeta, počela je danas oko 11 sati, a odbornici su minutoim ćutanja odali poštu nedavno preminulom glumcu Miloradu Mandiću Mandi.

Odbornici Skupštine grada Beograda razmatraće predlog rebalansa gradskog budžeta kojim je, kako su ranije najavili gradski čelnici, obuhvaćeno vraćanje 68 miliona evra kredita i kamata po redovnom programu, kao i vraćanje poslednje tranše duga od 4,6 milijardi dinara prema ustanovama socijalne zaštite.

Beograd će nastaviti da se ubrzano razvija, a smanjiće se i broj nezaposlenih!

Pred odbornicima će se naći i odluka o završnom računu budžeta grada za 2015, izmene odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno opštinama u 2016. godini.

Na dnevnom redu sednice je i odluka o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika budžetskih sredstava u 2017. i 2018. godini, kao i predlozi detaljne regulacije Ade Ciganlije, naselja Batajnica i bloka između Deligradske, Birčaninove, Katićeve, Bulevara oslobođenja i Trga Slavija.

Odbornici će diskutovati i o formiranju gradskog štaba za vanredne situacije, o načinu postavljanja bašti ugostiteljskih objekata, ali i o tome da li će površina između Makedonske i Cetinjske ulice dobiti naziv Trg "Politika''.

Biće reči i o imenovanju vršioca dužnosti direktora pozorišta ''Boško Buha'', nakon smrti glumca Milorada Mandića Mande, koji je bio direktor tog pozorišta.

Na dnevnom redu su i izmene odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, odluka o kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja ženskog preduzetništva, kao i izmenama odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA