MISTERIJA U BEOGRADU: Na Vidikovcu pronađen zakopan bunker iz DRUGOG SVETSKOG RATA! (FOTO)

- Ovo otkriće neće nas usporiti. Jesmo se iznenadili, ali imali smo sreću da je on smešten pored ivice objekta - rekao je jedan od građevinaca

  • 5

Na gradilištu budućeg marketa "Lidl" na Vidikovcu radnici su juče pronašli objekat iz Drugog svetskog rata, što je dokazalo tvrdnju da je u Beogradu mnogo ostataka svih ratova koji su se vodili na ovim prostorima.

Radnici su, iskopavajući temelj, ostai šokirani betonskom gromadom. Prema prvim informacijama, najverovatnije se radi od objektu iz Drugog svetskog rata, a u tome je umnogome pomogla kiša koja je bunker isprala i prikazala ga u pravom svetlu, pišu Novosti.

Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

PIRAMIDE USRED BEOGRADA: Bunkere koji su branili od bombi ruše zbog "Beograda na vodi" (VIDEO)

- Ovo otkriće neće nas usporiti. Jesmo se iznenadili, ali imali smo sreću da je on smešten pored ivice objekta, i ne spada u deo građevinskog plana. Njegovo prisustvo ne predstavlja problem za nas. Nadležni su dolazili pre nekoliko dana i utvrđeno je da nema skrivenih eksplozivnih naprava, koje bi mogle da nas ugroze - rekao je jedan od građevinara.

Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Mnogi sada strahuju da će pronalaženje ovog otkrića usporiti izgradnju hipermarketa jer se pamti slučaj kada je 2013. godine na gradilištu u centru Beograda, u Budimskoj ulici na Dorćolu, pronađena avio-bomba, koja je težila oko dve tone!

Nju su pronašli radnici dok su kopali temelj za novu zgradu. Zbog straha da bi mogla da ugrozi lokalno stanovništvo, budući da je na jednoj od bočnih strana imala detonator, radovi na ovom gradilištu bili su obustavljeni, a stanari obližnjih zgrada evakuisani. Bomba je nekoliko dana kasnije transportovana na vojni poligon van grada, gde je i uništena.

Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Niko nije znao da Beograd ima svoje “piramide”, dok nisu krenuli da ih ruše. Jedna “piramida” se nalazi u Bari Veneciji blizu vode, dok je druga u Savskoj ulici preko puta Palate pravde. Pogledajte kako je izgledalo rušenje:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velislav

    12. avgust 2016 | 17:30

    Misterija!? Pa nije pronađen leteći tanjir.

  • Djole

    12. avgust 2016 | 16:30

    Za taj bunker se znalo i pre,bar mi deca iz naselja Cerak Vinogradi koje se nalazi tacno preko puta smo znali.Mi smo se kao deca igrali i ulazili u njega,secam se tacno pre bombardovanja 1999 da smo mnogo puta ulazili u njega..Cak smo imali i suludu srecu jer dan pre nego sto je pala neeksplodirana avionska bomba na svega desetak metara od tog bunkera mi smo bili bas tu.Inace bunker se nalazi pored TC Bazar Vidikovac.Bomba je pala izmedju bunkera i trznog centra.Bunker je zaista veliki,unutra imaju neke kruzne stepenice koliko se secam koje vode duboko u unutrasnjost,ja nisam ulazio tako duboko ali neki jesu.

  • odbegli krijumcari

    12. avgust 2016 | 15:23

    Povratak otpisanih .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA