≫ 

Obezbeđeni bolji uslovi prodaje na pijaci "Blok 44" (FOTO) (VIDEO)

Na pijaci „Blok 44“ postavljena je i nova mreža za zasenu, a sistem za orošavanje je servisiran

  • 0

Gradske pijace, koje od početka 2016. godine, neumorno rade na preko 20 pijaca, kako bi obezbedile uslove za kupovinu i prodaju po najvišim standardima, protekle nedelje, na pijaci „Blok 44“ postavile su brisoleje, koji će pružiti zaštitu korisnicima pijačnih kapaciteta i posetiocima pijace, od atmosferskih padavina, kao i od sunca.

"Prilikom obilaska pijace u okviru akcije „Razgovarajte sa direktorom i izložite svoj problem“ prodavci i građani su se požalili da vetar nanosi kišu i sneg na tezge.

Foto: Gradske pijace Foto: Gradske pijace

Stvarala se apsurdna situacija da je prodavcima, koji rade na prvim tezgama, koje su na svakoj pijaci najposećenije, onemogućeno da rade. Brisoleji su svojom konstrukcijom slični žaluzinama. Postavljeni su sa bočnih strana i zatvoriće potkrovni deo konstrukcije. Na ovaj način omogućili smo svim korisnicima da rade, ostvaruju prihode za svoje domaćinstvo i snabdevaju građane namirnicama", izjavio je Siniša Purić,  rukovodilac Sektora pijačnih usluga.

Na pijaci „Blok 44“ postavljena je i nova mreža za zasenu, a sistem za orošavanje je servisiran, kako bi se sprečila akumulacija toplote ispod pilonske nadstrešnice i omogućio još ugodniji boravak prodavaca i potrošača na pijaci.

Foto: Gradske pijace Foto: Gradske pijace

Rezultati akcije „Razgovarajte sa direktorom i izložite svoj problem“ vidljivi su na pijaci „Zemun“ gde su prošireni prolazi između tezgi, izvršena je popravka i zamena ulične rasvete.

Na pijaci „Braće Jerković“ su izmeštene tezge u cilju bolje prohodnosti i izgrađena je mlečna hala, kako bi se obezbedili najbolji uslovi za plasman robe. Na pijaci „Borča“, „Banovo brdo“ i „Dušanovac“ u delu pijace gde se prodaju mlečni i suvomesnati proizvodi, izvršeni su radovi na postavljanju opreme za zaštitu zakupaca rashladnih vitrina od atmosferskih prilika i promenjene su dotrajale rashladne vitrine.

 

Na pijaci „Zeleni venac“ postavljen je sistem zaštite od ptica i radi obezbeđenja boljih uslova prodaje i kupovine, prošireni su prolazi između tezgi.

Na pijaci „Senjak“ otvoren je funkcionalniji ulaz, zamenjene su tezge, postavljene su nova česma i fontana, a na pijaci T.C. „Novi Beograd“ postavljene su remontovane rashladne vitrine.

Na pijacama „Zvezdara“ i „Skadarlija“ završeni su radovi na asfaltiranju i izvršena je reorganizacija pijačnog platoa, koja podrazumeva novi raspored tezgi u cilju bolje prohodnosti kupaca i prodavaca.

(Telegraf.rs / PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA