SVI NA HIPODROM, NA DRUŽENJE SA LJUBIMCIMA: Počinje prvi Pets & Friends festival

Ljubitelji životinja, kinolozi, grumeri, odgajivači, dreseri, veterinari, proizvođači hrane i opreme za ljubimce, felinolozi, sokolari, poznate ličnosti sa svojim ljubimcima i mnogi drugi, zabavljaće se i razmenjivati iskustva

  • 5
Revija napuštenih pasa ispred TC Ušće Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Prvi festival kućnih ljubimaca Pets and Friends održaće se u subotu i nedelju, 3. i 4. septembra od 10 do 18 sati u parku Beogradskog hipodroma.

Ljubitelji životinja, kinolozi, grumeri, odgajivači, dreseri, veterinari, proizvođači hrane i opreme za ljubimce, felinolozi, sokolari, poznate ličnosti sa svojim ljubimcima i mnogi drugi, zajedno će se zabavljati i razmenjivati iskustva.

Prvi Pets and Friends festival pored toga što okuplja ljubitelje životinja ima i humanitarni karakter. Udomljavanje pasa i briga o napuštenim životinjama su imperativ svima koji su se udružili da učine dobro delo i pomognu podizanju svesti o odgovornom postupanju prema nezaštićenim kucama i macama.

Specijalan program pripremili smo za najmlađe – zabavni park, pozorišne predstave, neobična takmičenja, kreativne i edukativne radionice i interakcija sa ljubimcima, škola jahanja, mala škola dresure i odgovornog vlasništva, druženje sa klovnovima, neobičnim ljubimcima i goste iznenađenja.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Ulaz je slobodan za sve posetioce ali je potrebno da njihovi psi i mace budu čipovani (što je ujedno i zakonska obaveza vlasnika ljubimaca), a oni koji to do sad nisu biće u mogučnosti da to učine na licu mesta.

Pravila ponašanja

U cilju bezbednosti svih učesnika i posetilaca, kao i dobrobiti svih životinja koje će biti na Festivalu Pets & Friends, vlasnik ljubimca je u obavezi da svog ljubimca za sve vreme boravka na prostoru na kome se održava Festival vodi na povodniku i kao lice koje vodi ljubimca, snosi punu odgovornost za njegovo ponašanje na prostoru na kojem se održava festival. (Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, 37/2011 i 55/2011).

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Molimo sve vlasnike ljubimaca da se tokom trajanja Festivala pridržavaju sledećih pravila:

- Ukoliko je ljubimac agresivan njegov pratilac može biti samo punoletno lice, a ljubimac za sve vreme boravka na Festivalu mora biti na povodniku i sa zaštitnom korpom,

- Vlasnici i pratioci ljubimaca dužni su da sa sobom nose potvrdu za ljubimca, izdatu od strane ovlašćene veterinarske službe,

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

- Zabranjeno je puštati ljubimca sa povodnika da se slobodno kreće u delu festivalskog prostora,

- Ukoliko ljubimac, prilikom boravka na festivalskom prostoru, na bilo koji način isprlja javnu površinu, vlasnik ili pratilac životinje, obavezan je da isprljanu površinu bez odlaganja očisti,

VIDI MAČKU: Ovo je ubedljivo najslađi snimak sa macom i pilićima ikada! (VIDEO)

- Egzotične i divlje životinje, koje se drže kao kućni ljubimci, mogu biti uvedene na festivalski prostor isključivo u odgovarajućim transporterima, prilagođenim vrsti i veličini životinje, a vlasnik ili pratioc životinje je u obavezi da sa sobom nosi potvrdu za ljubimca, izdatu od strane ovlašćene

veterinarske službe

Satnica za subotu

10 h Otvaranje kapija

- program sa bine: PLAY RADIO

- Groomeri započinju sa svojim takmičenjem

Foto-ilustracija: Foter/♥ KawaiiCloud ♥ Foto-ilustracija: Foter/♥ KawaiiCloud ♥

11 h Saksofonisti Belgrade SAXperience

12 h Svečano otvaranje

- Nakon svečanog otvaranja najavljujemo dešavanja na festivalskom prostoru

CELODNEVNE AKTIVNOSTI:

Javni akvarijum i tropikarujum, simulacije spasavanja ljubimaca-Animal Rescue Serbia, udomljavanje pasa-Veterina Beograd, škola jahanja, saveti kinologa, groomera (info pult pored grooming zone), besplatni veterinarski pregledi (OBIVET, veterinar Srđan Obradović)

- interaktivne radionice za decu

Mačići i kučići se upoznaju po prvi put Printskrin: YouTube/BuzzFeedVideo

Teme u radionici:

Suživot sa ljubimcem (razgovor na temu zajedničkog života deteta i ljubimca), ponašanje prema životinjama (edukacija o tome kako će životnja reagovati, kako će se osećati u odnosu na naše ponašanje prema njoj), kviz (pitanja i odgovori, takmičenje u poznavanju životnja), mali slikari (crtanje i slikanje na temu "Moj ljubimac i ja"), napiši pesmu (deca i roditelji pišu pesme o životnjama)

OVO SE ZOVE LJUBAV: Pas i mačka su najbolji prijatelji, spavaju zajedno od prvog dana (FOTO)

13 h Predstava za decu - Osmanove zavrzlame

- predstava iznenađenja (Nestle) sa poklonima za decu

- predstava žabe

14 h Revija šampiona

žiri: Petar Strugar, Katarina Vučetić, Iva Štrljić, Dijana Đondović (Udruženje grumera Srbije) i Budimir Grubić (Veterina Beograd)

14:30 h Revija Groomera

Foto: Wikipedia/ Duncan Rawlinson Foto: Wikipedia/ Duncan Rawlinson

14:45 h Revija mešanaca ili rasnih pasa

15 h Koncert VD STUDIO BEND

18 h zatvaranje

Satnica za nedelju

10 h Otvaranje kapija

- program sa bine: PLAY RADIO

11:50 h Najava dešavanja i podsećanje na sve aktivnosti

CELODNEVNE AKTIVNOSTI :

- Javni akvarijum i tropikarujum, simulacije spasavanja ljubimaca-Animal Rescue Serbia, udomljavanje maca, škola jahanja, besplatni veterinarski pregledi (OBIVET, veterinar Srđan Obradović), saveti kinologa, groomera (info pult pored grooming zone)

- interaktivne radionice za decu

Teme u radionici: Suživot sa ljubimcem (razgovor na temu zajedničkog života deteta i ljubimca), ponašanje prema životinjama (edukacija o tome kako će životnja reagovati, kako će se osećati u odnosu na naše ponašanje prema njoj), kviz (pitanja i odgovori, takmičenje u poznavanju životnja), mali slikari (crtanje i slikanje na temu "Moj ljubimac i ja"), napiši pesmu (deca i roditelji pišu pesme o životinjama).

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

12 h Sofija Blanuša - Kinološki sportski klub "Singidunum" na bini izvodi tačke sa svojim psom (Border koli) čime najavljuje prezentaciju Agilitija koji će se dešavati naredna dva do tri sata

13 h Predstava za decu - Osmanove zavrzlame (2. deo)

- predstava iznenađenja (Nestle) sa poklonima za decu

- predstava žabe

14 h Revija šampionskih maca (desetak različitih rasa mačaka, 24 mace sa svojim vlasnicima)

Na festivalu će se predstaviti i odgajivači felinološkog društva Felis Serbica. Posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa mačkama "iz visokog društva", koji su višestruki internacionalni šampioni.

14:30 h proglašenje pobednika revije maca

15 h Koncert NENAD ZLATANOVIĆ TRIO

18 h zatvaranje Prvog Pets & Friends festivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maza

    3. septembar 2016 | 11:49

    Divna akcija...zelim vam puno srece. Konacno mali pomak za dobrobit zivotinja. BRAVO....

  • Majka

    3. septembar 2016 | 11:18

    Ја сам дирнут ово је стварно лепо веома је лепо.

  • Majka

    3. septembar 2016 | 11:22

    Ово је одлично али треба избацити змију.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA