Vesić: Stavljamo Beograd na investicionu mapu sveta

Gradski menadžer je naveo da se Vlada Srbije, Grad Beograd i Privredna komora Srbije intezivno bave podsticajima za mala i srednja predzeća, te da pored velikih infrastrukturnih projekata Grad Beograd ulaže mnogo u obrazovanje i IT sektor

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je danas konferenciju "Inovativni pristup privlačenju investicija" i poručio da su veliki projekti stavili Beograd i Srbiju na investicionu mapu sveta.

 

Vesić: Sledeće nedelje krećemo u stvaranje pešačke zone od Obilićevog venca

 

Vesić je rekao da veliki investicioni projekti pokazuju da je Srbija zemlja u koju može da se investira i koja je poželjna za ulaganje.

 

Navodeći važne projekte koji se sprovode u gradu, među kojima je najvažniji "Beograd na vodi" u koji će biti uloženo više od tri milijarde evra, Vesić kaže da Vlada i premijer Vučić rade dobru stvar za Beograd i Srbiju, te da je to projekat koji će se razvijati.

 

– Naša ideja je da se kranovi vrate u grad i da se stvori klima za ulaganje – rekao je Vesić, navodeći da uskoro počinje rad na bloku 18, da se gradi Hotel Hilton u Kralja Milana, Tržni centar u Višnjićevoj, da je uređenje Rajićeve ulice pri kraju, i da će uskoro gradilište biti na mestu nekadašnjeg MUP-a u Kneza Miloša.

 

Gradski menadžer je naveo da se Vlada Srbije, Grad Beograd i Privredna komora Srbije intezivno bave podsticajima za mala i srednja predzeća, te da pored velikih infrastrukturnih projekata Grad Beograd ulaže mnogo u obrazovanje i IT sektor.

 

Prema njegovim rečima, obaveza je grada da pomogne domaćim malim i srednjim preduzećima u nalaženju investitora, ali i stranim investitorima za započinjanje poslova.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Vesić kaže i da svakodnevni rad i ulaganje u ljudski kapital donosi napredak, ističući važnost stalnog obrazovanja i obuka.

 

Na skupu u Privrednoj komori Srbije, potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković rekao je da se mora raditi na tome da se stvori jaka privreda, kako bi se podstakao preduzetnički duh kod građana i kako bi se mladi motivisali da u Srbiji razvijaju svoj posao.

 

Marinković kaže da je parlamentarni Ekonomski kokus radio zajedno s privrednicima na unapređenju zakonskih rešenja, navodeći propise o planiranju i izgradnji, o inspekcijskom nadzoru, o ulaganjima i o energetici.

 

Navodeći da je jedan od glavnih ciljeva Vlade Srbije i parlamenta smanjenje nezaposlenosti i razvoj privrede, Marinković je rekao da je namera da se stvori mala i jeftina državna uprava koja će smanjiti namete privredi i biti servis privredi i građanima, te da bez obrazovanja i nauke nema napretka.

 

Predavač Ðorđije Petkoski iz Svetske banke rekao je da je znanje povezano sa konceptom investicija, te da je za njihovo privlačenje potrebna dobra uprava i zaštićenost ulaganja.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raspucin

    20. septembar 2016 | 15:53

    Vec 30 godina, vise radite manje pticajte, jer mrzi ljude da slusaju iste fraze iz godine u godinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA