SAOBRAĆAJNI KOLAPS: Kilometarske kolone zbog radova na "Pančevcu"

Zbog izvođenja radova na konstrukciji ispod Pančevačkog mosta, kolona vozila u pravcu prema centru grada trenutno iznosi četiri kilometra

  • 4

Saobraćajna gužva na Pančevačkom mostu, u pravcu prema centru grada, ogleda se i ovog jutra u dugoj koloni vozila koja trenutno iznosi četiri kilometra.

Mnogi sugrađani pešice prelaze most, a prolaz je otežan i kolima Hitne pomoći. Uz asistenciju policije, Hitna pomoć je pre oko sat vremena ipak uspela da jednu porodilju preveze do bolnice u gradu.

Radovi na mostu su juče počeli zbog pucanje takozvanog "češlja", metalne konstrukcije koja spaja dva dela kolovozne trake, pa je "Pančevac" ulegao na ulazu u Bulevar despota Stefana, neposredno pre isključenja za ulicu 29. novembra, i to između 20 i 40 centimetara.

Međutim, ono što zabrinjava je da do popravke neće doći sve dok se ne uklone nelegalni objekti ispod "Pančevca", što može trajati danima, a dnevno preko ovog mosta pređe 100.000 vozila. Samim tim povećava se opasnost da se most uruši, iako u "Putevima Srbije" uveravaju da nema razloga za paniku.

Kako Telegraf.rs saznaje sa lica mesta, radnici "Puteva Srbije" i "Mostogradnje" od jutros su postavili skelu sa donje strane mosta i vrše sve neophodne pripreme za sanaciju oštećenog dela "Pančevca".

Kako su reporteru Telegrafa rekli izvođači radova, za sada je, zbog ilegalnih objekata ispod mosta koji ometaju radove, moguće samo obavljanje pripreme terena za dolazak dizalice, ali ona se ne može upotrebiti dokle god se ne ukolne postojeći objekti.

Prema njihovim rečima specijalna dizalica se mora postaviti ispod samih stubova nosača i podići čitavu konstrukciju mosta za više od 20 centimetara koliko je most ulegao.

Policija neizmenično pomera i prebacuje saobraćaj iz pravca zrenjaninskog puta na dve suprotne trake ka gradu. Kada se u nekom trenutku rastereti taj deo puta, ponovo se sabobraćaj pušta iz pravca grada preko Pančevačkog mosta u pravcu zrenjaninskog puta. Stoga se automatski zatvara deo iz pravca Bulevara despota Stefana, uključenje na sam Pančevački most i iz pravca Bogoslovije.

Građanima koji su "osuđeni" na prelazak mosta, kako bi uopšte došli na posao ili završili obaveze koje imaju u centru grada, ostaje samo da se naoružaju strpljenjem, ali i udobnom obućom za pešačenje.

(D.Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nele011

    5. jun 2012 | 09:57

    vazno da dadosmo onolke pare za onaj leeeepi most....

  • Nada Trajkovic

    5. jun 2012 | 12:46

    UZAS, NELJUDSKI, MI SMO OVAMO STOKA, GLAVNO JE DA IMAMO MOST ZA REPREZENTACIJU, MI SILNI EVROPLJANI, NE MOGU DA VERUJEM KAKVU VLAST IMAMO. GDEEEEE JE PAMET? PA VALJDA SE GLEDAJU PRVENSTVA... MOZDA JE I VREME DA NAS SVE ZIVE ZATRPAJU S OVE STRANE DUNAVA. DOTLE JE DOSLO!!! OVO JE NEVIDJENA SRAMOTA. UOPSTE VISE NEMAMO POVERENJA U SOPSTVENU DRZAVU. NIJE DOVOLJNO STA NAM RADE OD NAPOLJE, NEGO I IZNUTRA NAM NE PRAVE NI NAJMANJE USLOVE ZA KOLIKO TOLIKO DOSTOJANSTVEN (ZA NAS JE TO JAKO LUKSUZNA REC) ZIVOT. FORMIRAJU VLADU? MA KAKVI BAKRACI, MA NE TREBA NAM NISTA, SVE JE TO ISTO, MI SMO SIROCICI I TO TI JE. BOZE, PAMETI!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA